Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Imotski košarkaš potpisao za Virtus Romu

Podijeli sa prijateljima!

26994946 10213670986563194 114536317 n

Povodom odlaska mladog Imoćanina Nikole Ostojića u talijanski košarkaški klub Virtus Roma, nakon gašenja Yolly-a u kojem je stjecao znanja o košarci  odlučio sam sa vrsnim mladim sportašem razgovarati prije njegovog odlaska u nove pobjede.

 

Danas kada smo svjesni niti minimalne mogućnosti stjecanja vještine igranja košarke na području Imotske krajine izraste mladi devetnaestogodišnji div baš u tom sportu.Kako je to moguće?
Želja za igrom me odvela u KK Yolly gdje sam uz veliku stručnu pomoć Anđelka Matova stekao sva znanja o košarci. Anđelku sam jako zahvalan na njegovu trudu kojega sam znao iskoristiti za moje napredovanje.

Kada pogledaš iza sebe što misliš kakve su mogućnosti mladih Imoćana u želji za upuštanje u košarkaški sport?
U našem gradu ima veliki broj talenata ali taj svoj talent nemaju di pokazati zato im preporučam neka idu dalje i traže prolaz u poznatim klubovima gdje je struka neupitna kao i mogućnosti, pa i uvjeti za napredovanje.

Visok si priko dva metra.
Da 208 cm.

Je li to zbog rašćike ili pečenice i povismena?
Ha.ha.ha,ha! Ne znam zbog čega je ali sam od malena bio najviši od svoje generacije. Mislim kako mi je to naslijeđe sa ćaćine strane.

Koliko mi je poznato nastavljaš svoj rad u Italiji.
Da. Nakon na žalost tužnog svršetka KK Yolly koji se ugasio vršio sam pregovore s kk Zagrebom gdje nisam bio zadovoljan ponuđenim ugovorom, a i bio sam pozvan na probu u Virtus Romu, Talijansku seriju A, za juniorsku postavu, gdje su bili zadovoljni viđenim i ponudili mu ugovor na što sam pristao iako mi je teško bilo pomisliti kako se odvajam od rodbine i prijatelja.

I kad putuješ?
Za par dana?

Imotski ŽKK Rhea jedva preživljava KK Imotski odavno ne postoji, a očito je kako naš kraj ima košarkaških talenata i što im savjetuješ?
Pa ima dosta momaka neki su sa mnom bili kao Karlo Medvidović i Gligorije Brka Ima dosta talenata ali moraju se tražiti negdje drugdje jer u našem imotskom kraju nemaju nikakve uvjete niti za rekreaciju, a kamoli za neko stručno obučavanje.

Toliko za ovaj put. Želimo ti puno zdravlja, ostalo ćeš ti svojim talentom i upornošću znati izgraditi.

Podijeli sa prijateljima!