Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Rizik se poigrao s Podbabljem, Japužina se opet vadila za prolaz

Podijeli sa prijateljima!

 goran

Malonogometni turnir „ Milan Trutin – Šilje" u Gornjem Podbablju, polako se bliži svome kraju. U nedjelju su odigrani posljednji četvrtfinalni susreti. Akcijom Tonković – Šabić, za vodstvo od 1:0, započela je golijada u okršaju Rizika i Š.D. Podbablje.

 

 

Iako je Š.D. Podbablje ekipa s puno dobrih pojedinaca u svojim redovima, sinoć su bili preslabi da kontriraju drumskom Riziku. Tome je na kraju svjedok i sam rezultat od visokih, a pomalo i sramotnih osam golova u vlastitoj mreži. Za 2:0 i lijepim udarcem u rašlje Ante Ćapina, pogađa Piplica, a nedugo nakon toga, isti igrač ponavlja reprizu gola. Na 4:0 povisuje Milas. S visokih 5:0, precizan je Šabić. Na odmor Rizik odlazi više nego siguran i zadovoljan, dok su Podbabpčani bez ideja da se maknu s nule. Dominacija Rizika nastavlja se i u drugom dijelu, publika je željna napetosti s obje strane. Mirko Dodig dovodi Rizik u vodstvo za 6:0, a nakon toga u strijelce se upisuju Bitanga i zaključno Milas. Druga utakmica četvrtfinala, polako je podsjećala na onu između Satarluka i Japužine. I ovaj put na terenu se je našla Japužina, s druge strane VD-mont.

 

Hršćevani su poveli zahvaljujući Petru Blažiću i Josipu Haramusteku, a onda su pali i počeli ponavljati „deja vu“ iz susreta sa Satarlukom. VD-mont, brzo je s nule došao do vodstva 3:2, te u drugi dio s 4:2 krenuo prema polufinalu. Kada je Japužini najteže, Kujundžić je vadi iz rupe. Zahvaljujući njemu, Japužina smanjuje na 4:3. Uz odličnu intervenciju golmana Marina Gabelice i drugim golom Haramusteka, Japužina dolazi do 4:4. Lijepim golom s oko 9 metara, za vodstvo Japužine zaslužan je opet Blažić. Japužini neminovno nedostaju ključni igrači poput Mirana i Ante Krištića, te dvojice Znaora. Ta slabost je vidna, otkako je Japužina došla na turnir. Bez njih, Japužinu svakako ne treba podcijeniti, još uvijek je jaka, ali ne i onako jaka, kakva može biti. Njihovom igrom dobila bi se čvrsta hegemonija i sigurnost momčadi, no dok imaju Antu Znaora – Pićina, za uspjehe i ostanak u završnicama turnira se ne moraju brinuti. Za visoku pobjedu od 6:4 i još jedan triler Japužine, zaslužan je upravo Ante Znaor. Osim odigranih utakmica, izvučeni su i parovi polufinala, koji su već večeras na rasporedu. Japužina će tako na okršaj sa susjedima iz Druma, a Kljenkov Malibu, boriti će se s Vrancompanyjem za finale.

Četvrtfinale turnira od 18. kolovoza

Rizik Drum – Š.D. Podbablje 8:0, Japužina – VD-mont 6:4

Polufinale: Vrancompany Podstrana – Malibu ( 21 h ), Rizik Drum – Japužina Hršćevani ( 22 h )

Podijeli sa prijateljima!