Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

U nedjelju juniori i kadeti NK Imotski dočekuju svoje vršnjake iz GNK Dinamo

Podijeli sa prijateljima!

kadeti nk imotski

Ove nedjelje Imotski igra prvu, povijesnu utakmicu 1. HNL kadeta i juniora, a u goste im dolazi Dinamo. Uprava Imoćana tražila je zamjenu domaćinstva, pa se sada sprema velika fešta u Gospinu Docu, gdje će po novom rasporedu od 15.30 sati igrati kadeti, a od 17.30 juniori ova dva kluba.

 

Mlade nade Imotskog nikad u povijesti kluba nisu igrale prvenstvenu utakmicu protiv Dinama. Imotska je krajina bogata talentima, ali sve do ovog prvenstva djeca nisu imala priliku pokazati što znaju u najvišem rangu.

Imotski je plasman u 1. HNL ostvario zahvaljujući sjajnoj generaciji kadeta, koja je osvojila sve što se moglo na amaterskoj razini, najprije u Dalmaciji, a onda i na državnoj razini, te se plasirala u Prvu ligu. Od te kadetske momčadi čak petorica igrača već su prešli u veće klubove, najbolji strijelac Ante Maršić otišao je u Hajduk, vratar Luka Kukić, veznjaci Petar Jović i Kristijan Jakić prešli su u RNK Split, dok je napadač Marijan Grubišić otišao u Lokomotivu.

- S druge strane, mi smo napravili selekciju igrača od područja Tomislav Grada i Gruda, pa do Imotskog. Sigurno nismo među boljim momčadima lige, ali vjerujem da ćemo svakome pružiti dobar otpor - kazao nam je tajnik kluba Mate Lešina, te dodao kako se za dvoboj s Dinamom očekuje velik broj gledatelja, koji će imati što vidjeti na prvoligaškoj premijeri u Gospinu Docu.

Kadeti započinju igrati u 15:30 sati dok juniori igraju od 17:30 sati. Ulaz je 10 kn.

BLAŽ DUPLANČIĆ   / Dalmacija news
Podijeli sa prijateljima!