Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Marin Vuksan: Kamenu su potrebni play-maker i dubina u igri!

Podijeli sa prijateljima!

Vuksan u Hajduku

 Pouzdano lijevo krilo NK Kamena iz Ivanbegovine, u intervjuu za Podbablje portal govori o stanju u klubu, raspletu prvenstva, atmosferi među igračima, reprezentaciji Hrvatske. Više o svemu u daljnjim redovima teksta.

  

 

Kada je krenuo tvoj nogometni put ?

- Put je krenuo još od predškolske dobi. Prve nogometne korake učio sam i naučio u Kamenu, a prvi trener bio mi je Ante Glavaš. Svaki dan sam odlazio na treninge, a i san mi je bio biti nogometaš. Pripadao sam najmlađim generacijama, koji su tada išli trenirati u Kamen. Nas 5-6 znalo bi se uputiti i pješice na treninge. Neki su odustajali, a ja sam ostao.    

Prije nešto više od mjesec dana, trener Tolić je u intervjuu portalu rekao kako je kičma ostala, da momčad ima širinu, kako joj treba vremena da se digne. Slažeš li se s time ?

- Slažem se, ali isto tako mislim kako je nama potreban jedan vezni igrač, fantazist ili play-maker. Treba nam više dubine u igri, okomitosti prema golu, netko tko će podvaliti loptu napadačima. Kičma je ostala, čvrsta smo i mlada momčad. S par pobjeda za redom, digli bi se na veći nivo.

Kakav rasplet prvenstva predviđaš do kraja ?

- Liga je jaka i svatko-svakoga može pobijediti. Moramo se još dignuti. Kamenu je mjesto u vrhu, među njih 5-6 i uz malo sreće, to se može ostvariti.

Jesi li zadovoljan minutažama u klubu ?

- Minutažama sam prezadovoljan, nemam nikakvih primjedbi. Cijenim trenerov trud i rad, a sebe dajem maksimalno na utakmici. Nekad bude i loših utakmica, no to je dio nogometa. Poraze moramo zaboravljati i popravljati u sljedećim utakmicama, kao i svaki pojedinac svoje greške.

Vlada li među igračima dobra atmosfera u klubu ili zna biti i trzavica ?

- Atmosfera je većinom skladna jer smo svi kao zajednica. Kao momčad smo složni i radimo jedan za drugoga. Trzavica zna biti u svlačionicama nakon poraza, tko je i gdje pogriješio,međutim, to se već na prvom sljedećem treningu zaboravlja.

Student si druge godine DIF-a u Mostaru. Ostaješ u sportu do daljnjega ?  

-Škola mi je na prvom mjestu. Nekada zbog nje ne mogu stizati na treninge, mada bih volio stizati oboje. U ovom slučaju, moram žrtvovati nešto što volim, prvenstveno radi svog životnog cilja. U posljednje vrijeme, rjeđe sam na treninzima, ali sam zato na utakmicama treneru uvijek na raspolaganju.

Jesi li kad razmišljao o transferu u inozemstvo ?

-Dok sam prije 2 godine bio na probi u Hajduku, podredio sam se isključivo nogometu. Tada je možda i postojala ta mogućnost, da se vidim i u inozemstvu. O tome sada više ne razmišljam, no isto je lijepo vidjeti svoje vršnjake, s kojima sam trenirao, kako su se dobro probili u nogometu.

Kako si završio u Hajduku ?

- Pod komandom bivšeg trenera Kamena, Dragutina Ćelića i nakon sezone, gdje smo na kraju ostvarili prvo mjesto, bio sam pozvan na probu u juniore Hajduka. Nakon toga, poslan sam u njegov drugi pogon, točnije u Primorac iz Stobreča, odakle sam se ponovno trebao vratiti u Hajduk. Zbog ozljede ahilove tetive i stanke od 3 tjedna, to nije bilo ostvareno. Vratio sam se u Primorac i igrao do završetka sezone. Ubrzo sam krenuo na fakultet te se tako vratio u svoj matični Kamen, gdje i danas igram.

Posljednjih dana puno se priča o reprezentaciji Hrvatske. Štimac je bivši, Kovač novi izbornik. Je li HNS povukao dobar potez s Kovačem ?

- Bilo je logično da Štimac ode. Da nije ponudio ostavku, s njegove strane to bi bilo ne moralno. Kovač je bio odličan igrač i kao takav, mislim da će biti i izbornik za reprezentaciju, ali i za hrvatski narod. U svakom slučaju, bolji je izbor od Štimca.

Kakvu Hrvatsku možemo očekivati pod Kovačevim vodstvom ?

- Očekujem prije svega kolektiv, veću borbenost, ali i stalan sustav igre bez previše rotacija u momčadi. Reprezentacija treba imati početan sastav za svaku nadolazeću utakmicu, da bi bila u svom najboljem izdanju.

Što je po tebi uzrok loše igre reprezentacije ?

- Sigurno kako je uzrok loše igre to, što je Štimac svaku novu utakmicu počinjao s novim sustavom i novim igračima. Mislim da neki igrači još nisu sazrjeli za preuzeti odgovornost hrvatske reprezentacije jer igraju kao da im je ona usputna stanica. Kovač će najviše raditi na psihi jer je to glavni problem. Nismo mi zaboravili igrati, no glave treba srediti.

Koga bi Marin volio vidjeti u doigravanju, a koga ne ?

- Svejedno mi je, koga ćemo dobiti. Najjači smo kada je to potrebno i uvjeren sam, koga god da dobijemo, na kraju ćemo mi biti ti, koji će izići s pobjedom i time vratiti samopouzdanje  reprezentaciji, navijačima, ali i cijelom hrvatskom narodu. 

Vuksan protiv Zmaja s Korcule

Razgovarao: Darko Lončar

Podijeli sa prijateljima!