Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Ovogodišnja krizma u Podbablju slavit će se 5. svibnja, a u Poljicima 2. lipnja

IMG 0310

Nadbiskupski ordinarijat Splitsko-makarske nadbiskupije na svojim službenim stranicama objavio je raspored slavlja krizme u svim župama nadbiskupije u kojima će se slavlje ovog sakramenta održati ove godine. U Podbablju će se održati 5. svibnja, a u Poljicima 2. lipnja. 

Više...

SELFIE - digitalni narcizam

Isus Krist slika Boga nevidljivoga

SELFIE - digitalni narcizam

Selfie naš svagdašnji. Koju god stranicu otvorite na internetu ili zavirite u fejs, odmah će nam se nametnuti nečiji selfie. Mnogi profili, statusi preplavljeni su selfijima. Danas je nekako in, moderno ovjekovječiti sebe u određenom trenutku i „otkinuti“ selfie.

Više...

HVALOSPJEV (Dn 3, 57-88. 56). Slavospjev stvorenja Bogu

Hvalospjev 1

Hvalospjev (Dn 3, 57-88. 56). Slavospjev stvorenja Bogu

„Sva djela Gospodnja, blagoslivljajte Gospoda; hvalite i uzvisujte ga dovijeka!

Rose i mrazovi, blagoslivljajte Gospoda; lede i studeni, blagoslivljajte Gospoda.

Tuče i snijezi, blagoslivljate Gospoda; noći i dani, blagoslivljajte Gospoda.“

Više...

KRŠTENJE GOSPODINOVO -završetak božićnog vremena

Isusovo-krštenje-1

Krštenje Gospodinovo - završetak božićnog vremena

„Odmah nakon krštenja izađe Isus iz vode. I gle! Otvoriše se nebesa i ugleda Duha Božjega gdje silazi kao golub i spušta se na nj. I eto glasa s neba:“Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina“ (Mt 3,16-17)

U nedjelju slavimo blagdan Krštenja Gospodinovog. Ovim blagdanom završava božićno vrijeme crkvene godine. Nakon što se Isus ponizno stavio u red grešnika, nakon što je primio krštenje od Ivana, kao svi grešni Izraelci, Bog Otac ga je pokazao da je Isus njegov ljubljeni Sin.

Ovim činom Isus Krist nam želi pokazati da nam je u svemu jednak osim u grijehu. Njegovim silaskom u vodu započinje novo doba čovječanstva i novi život.

Crkva od najstarijih vremena u krštenju Isusovu gleda navještaj našeg krštenja. Isusovo krštenje je iskaz Boga koji nam govori do čega mu je stalo: „došao sam zbog grešnika, a ne zbog pravednika“.

No, dobro bi bilo zapaziti nešto posebno u tom događaju na rijeci Jordanu. Isus nas uči koje je pravi put do Boga i čovjeka, a to je poniznost. Prisjetimo se svoga krštenja i u poniznosti pristupajmo Bogu i braći ljudima.

Neka Gospodin naše korake upravi putem poniznosti i služenja. To je Isusov put.

Fra Neno

Sutra slavimo Sveta tri kralja

IMG 8765

Sutra u nedjelju 6.siječnja blagdan je Sveta tri kralja ili Bogojavljenje, a Sveta tri kralja su u kršćanskoj tradiciji kraljevi ili mudraci, koji su se, prema evanđelju, došli pokloniti Isusu nakon rođenja u Betlehemu , a tradicija ih naziva Baltazar, Melkior i Gašpar.

Više...

BUDI ORGINAL, A NE KOPIJA

Svetac

Budi orginal, a ne kopija

Poticajno razmišljanje na početku Nove godine

Na početku smo još jedne godine. Zahvaljujemo Bogu za darove i milosti koje smo primili u protekloj godini i s odvažnošću idemo u Novu.

Više...

STATISTIKA ŽUPE SV. LUKA

Statistika ŽP

STATISTIKA ŽUPE SV. LUKA i kratki presjek događaja u protekloj godini

Još jedna Godina je iza nas. Mnoštvo planova i želja su ispred nas, ali mnogo je onih ostvarenih i realiziranih iza nas. U našoj župi sv. Luke u Podbablju tijekom 2018. godine mnogo je projekata i planova realizirano. Ovdje ukratko donosimo njih nekoliko ostvarenih.

Više...

Iz povijesti Podbablja: "Žive jaslice u Podbablju" (25. 12. 2001.)

20181229 141833 resized

I ove godine, devetnaestu godinu zaredom,mnogi su vjernici iz župa Imotske krajine pohrlili u Proložac gdje su ispod starog Šarampovog mosta u presahlom koritu rijeke Suvaje uživali u prizorenju prvih scena Kristovog dolaska na zemlju. Malo tko se sjeća da je i Drum tj. župa Podbablje imala svoje "Žive jaslice" koje su započele još 1999. godine zaslugom ondašnjih podbapskih svećenika fra Dinka Bošnjaka i fra Josipa Gotovca, a nastavili su se do 2001. godine.

Više...

PODJELA DAROVA NA BLAGDAN NEVINE DJEČICE U CRKVI SV. ANTE U DRUMU

Mladinci 1

PODJELA DAROVA NA BLAGDAN NEVINE DJEČICE U CRKVI SV. ANTE U DRUMU

I ove godine u crkvi sv. Ante na blagdan Nevine dječice (28. prosinca) okupilo se mnoštvo vjernika, ponajviše roditelja s djecom. Svetu misu predvodio je naš župnik fra Neno, koji je u propovijedi naglasio mučeništvo i svjedočanstvo Nevine dječice.

Više...

U SUSRET BOŽIĆU U CRKVI SV. ANE U POLJICIMA

Polica

U SUSRET BOŽIĆU U CRKVI SV ANA POLJICA

U nedjeljnoj noći u crkvi Sv Ana Poljica održan je koncert U susret Božiću, koncert božićnih pjesama. Pred prepunom crkvom i u domaćinskom ugođaju pjevali su: Mali i veliki crkveni zbor Sv Ane, klape (ŽK Neviste - Imotski, ŽK Galluna - Imotski, ŽK Kostela - Zadvarje, ŽK Murtela – Dugopolje i Sv mihovil - Proložac), solisti - Dino Kljenak i Petra Livajić, dok je sami završetak pripao Marijanu Župiću Vukasu koji je sa sobom za ovu prigodu doveo i mladu umjetnicu Josipu Petrušić.

Više...

Stranica 1 od 40

 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »