Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Proslavom Čiste srijede i pepeljavanjem započela korizma

Podijeli sa prijateljima!

IMG 2174

Svečanim euharistijskim slavljem te obredom pepeljavanja župljani Podbablja obilježili su blagdan Čiste srijede ili Pepelnice odnosno početak četrdesetodnevne duhovne priprave za najveću kršćansku svetkovinu- Uskrs. 

 Svečano misno slavlje u srijedu 1. ožujka u crkvi Sv. Ante u Drumu pred dvjestotinjak vjernika predvodio je mjesni župnik fra Nedjeljko Čarapić koji je u svojoj prigodnoj propovijedi, govoreći o vremenu posta, molitve i pokore u koje Crkva danas ulazi, potaknuo vjernike da ovo sveto vrijeme učine vremenom skrušenosti, molitve i poniznosti pred Bogom kako bi naši zajednički novi početci bili snažni i jaki, skormni i ponizni umjesto oholi i uznositi.

Tijekom mise skladno je pjevao Mješoviti zbor župe Podbablje pod ravnanjem svoje voditeljice Marele Vrljić, a nakon misnog blagoslova održan je obred pepeljavanja nazočnih vjernika.
Tijekom korizme svakog petka u župi Podbablje održavat će se pobožnost Križnog puta i to u crkvi Sv. Marka (Podbablje Gornje) u 16 sati, Kraljice Hrvata (Grubine) u 18 sati te Sv. Ante (Drum) u 17 sati. U župskoj crkvi Sv. Luke na Kamenmostu navedena pobožnost održavat će se nedjeljom prije svete mise.

Podijeli sa prijateljima!