Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Zavjetna slika Gospe od Anđela idući tjedan u Podbablju

Podijeli sa prijateljima!

P7278379

Povodom 300. obljetnice Imotske krajine od Turaka čiji će vrhunac proslave biti povodom blagdana Gospe od Anđela 2. kolovoza ove godine, i župa Podbablje kao i sve okolne župe Imotske krajine pripremaju se za ovaj velebni jubilej. 

 

Uz mnoštvo manifestacija koja će se održati ove godine, priprema za proslavu jubileja 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Turaka počela je još prošle godine kada je zavjetna slika Gospe od Anđela obišla nekoliko župa Imotske krajine. 

Tom prigodom slika naše nebeske zaštitnice već je pohodila neke imotske župe koje poslužuju franjevci imotskog samostanskog okružja pa je tako slika pohodila: Proložac, Vinjane, Zmijavce i Studence, a od početka korizme bit će pohod u župama Slivno, Runovići, Podbablje i Lovreć.
Zavjetna slika Gospe od Anđela koja je rad nepoznatog autora i prikazuje Majku Božju s anđelima koji je nose na nebo nabavili su imotski franjevci odmah po oslobođenju od Turaka, a u župi Podbablje uz brojne vjerske manifestacije bit će od 15.ožujka do 21.ožujka. 

O točnom rasporedu čitajte na našem Portalu idućih dana. 

Podijeli sa prijateljima!