Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Slika Gospe od Anđela u srijedu dolazi u Podbablje

Podijeli sa prijateljima!

gospaandela17

U prigodi 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Turaka u srijedu 15. ožujka župu Podbablje pohodit će zavjetna slika Gospe od Anđela koja će prvi put u svojoj gotovo 300 godina dugoj povijesti pohoditi franjevačke župe Imotske krajine. 

 

Povijesni je to događaj za sve župe, a na poseban način i župu Podbablje pa je svečano misno slavlje i dolazak Gospine slike predviđen u srijedu 15. ožujka s početkom u 18 sati u crkvi Sv. Ante u Drumu. Istog dana iza svete mise koju će predvoditi gvardijan imotskog samostana fra Kristian Stipanović, održat će se susret s roditeljima ovogodišnjih prvopričesnika te kandidata za sakrament krizme (1. i 2. srednje). Dan iza, u četvrtak 16.ožujka s početkom u 18 sati održat će se također svečano misno slavlje te blagoslov pobožnog puka s Presvetim Oltarskim Sakramentom dok će se u petak održati tradicionalna pobožnost križnog puta zajedno sa slikom. 

Imotska krajna već od prošle godine aktivno se pripravlja za ovaj veliki jubilej, a osim pohoda slike franjevačkim župama Imotske krajine održat će se i brojne vjerske i kulturne manifestacije čiji će vrhunac biti na blagdan Gospe od Anđela 2. kolovoza kada će svečano misno slavlje predvoditi kardinal Josip Bozanić. 

U pripremi je i prigodna monografija koju uređuje poznati mariolog, urednik lista "Marija" fra Petar Lubina. 

Podijeli sa prijateljima!