Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Zadnji dan sa slikom Gospe od Anđela

Podijeli sa prijateljima!

20170321 190744

Od srijede navečer te svečane procesije i svete mise u čast pohoda zavjetne slike Gospe od Anđela župi Podbablje u prigodi pripreme za proslavu 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Turaka vjernici Podbablja sudjelovali su na prigodnoj duhovnoj pripravi koja je završila sinoć. 

 

Sinoćnje misno slavlje u crkvi Sv. Ante u Drumu s početkom u 18 sati predvodio je imotski samostanski i župni vikar fra Zoran Kutleša pred oko 80-ak vjernika iz župe Podbablje koje je došlo na oproštajnu misu sa slikom zaštitnice grada Imotskog i cijele Imotske krajine, Gospom od Anđela. Tijek mise glazbeno je oplemenio nastup Mješovitog pjevačkog zbora župe Podbablje uz orguljašku pratnju Marele Vrljić. 

Povodom pripreme za 300. obljetnicu oslobođenja Imotske krajine od Turaka, slika Gospe od Anđela, pohodila je franjevačke župe našeg dekanata, a ovo je prvi put u gotovo 300. godina postojanja slike da je pohodila župu sv. Luke u Podbablju. Nažalost, izuzev prvog puta i dočeka slike kada je crkva bila puna vjernika, župljani Podbablja nisu prepoznali značaj ovog povijesnog čina. 

Podijeli sa prijateljima!