Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Obilježen Veliki četvrtak: Zoran Buljubašić, Rade Jonjić, Josip Lončar i Stipe Patrlj križonoše

Podijeli sa prijateljima!

IMG 3502

Veliki četvrtak, spomendan Kristove Posljednje večere i dan ustanovljenja sakramenta Euharistije i Svećeničkog reda svečano je obilježen dana 13.travnja svečanim misnim slavljem u crkvi Sv. Ante u Drumu. Uoči sv. mise održano je tradicionalno izvlačenje križonoša.

 

Prije svete mise prema tradiciji su izvučene ovogodišnje križonoše. Prema tadicionalnom ždrijebu križ iz Druma nosit će Zoran Buljubašić, a iz Grubina Rade Jonjić dok će križ iz Podbablja Gornjeg ponijeti Stipe Patrlj i Josip Lončar. 
Nakon toga započela je svečana sveta misa koju je predvodio župni pomoćnik fra Josip Grbavac uz koncelebraciju župnika fra Nedjeljka Čarapića te pjesmu mješovitog zbora župe Podbablje pod ravnanjem Marele Vrljić..
Nakon mise otpjevan je Gospin plač, a uloge su pjevali: Snježana Perkušić, Milan Šušnjar Mićun, Ivan Zdenko Perkušić i Nediljko Zovko.
Vazmeno trodnevlje nastavlja se obilježavati i na Veliki petak. Procesija iz Podbablja Gornjeg započinje u 13:15 sati, a iz Druma i Grubina u 15 sati. Po dolasku procesija na Kamenmost započinju obredi.

Podijeli sa prijateljima!