Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Nadbiskupov izaslanik don Marinko Vidović na susretu s ovogodišnjim krizmanicima

Podijeli sa prijateljima!

IMG 4053

Nadbiskupov izlaslanik dr. don Marinko Vidović, profesor na Katoličko-bogoslovnom fakultetu u Splitu, danas se susreo s ovogodišnjim krizmanicima u župi sv. Luke u Podbablju kojima će u nedjelju podijeliti sakrament kojim mladi pokazuju svoju kršćansku zrelost. 

 

Nakon prigode za ispovijed na kojoj su na raspolaganju krizmanicima, njihovim roditeljima i kumovima, uz našeg župnika fra Nedjeljka Čarapića, bili i okolni svećenici, održan je prigodni susret dr. don Marinka Vidovića, ovogodišnjeg izaslanika splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića koji će u nedjelju u crkvi Sv. Ante u Drumu tijekom misnog slavlja koje započinje u 10:30 sati, podijeliti sakrament Potvrde 42 krizmanika, učenika drugog razreda srednje škole. 

U prigodnom susretu dr. don Vidović mladima je pojasnio značaj sakramenta kojim mladi na sebe primaju snagu Duha Svetoga da kao pravi svjedoci Kristovi, rječju i djelom, šire i brane vjeru te hrabro ispovjedaju ime Kristovo. Tijekom susreta nadbiskupov izaslanik uvjerio se i u dobru vjersku podučenost ovogodišnjih krizmanika koje je za ovaj dan kroz protekle dvije godine pripremao župnik fra Nedjeljko Čarapić. 

Podijeli sa prijateljima!