Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Podbablje Gornje: Proslava sv. Marka uz blagoslov polja

Podijeli sa prijateljima!

18120492 10206834774906946 1292895508 o

Nekoliko stotina vjernika okupilo se danas, u utorak 25.travnja, u Podbablju Gornjem povodom blagdana sv. Marka koji se već dvadeset i četiri godine svečano slavi kao naslovnik i zaštinik crkve u Podbablju Gornjem te suzaštinik župe Podbablje.

 

Ovogodišnje središnje misno slavlje predvodio je župnik fra Nedjeljko Čarapić. U svojoj nadahnutoj homiliji ovogodišnji propovjednik posebno je istaknuo važnost sv. Marka istaknuvši da bi sv. Marko koji je neizmjerno bio odan Krist trebao biti primjer svim vjernicima da ga i oni slijede kazavši kako svi u njemu trebamo vidjeti primjer i biti vjerni propovjednici Riječi Božje u svakodnevnom životu. 
Na kraju svečanog misnog slavlja tijekom kojega je pjevao Mješoviti pjevački zbor župe Podbablje pod ravnanjem Snježane Perkušić svima se zahvalio župnik fra Nedjeljko Čarapić. Naglasio je kako je proslava ovog blagdana produžetak Uskrsa I njegove radosti.
Prije svete mise održana je tradicionalna svečana procesija kroz crkveno dvorište u kojoj su mladići na rukama nosili kip svog nebeskog suzaštitnika gdje je izvršen i blagoslov polja. 

Podijeli sa prijateljima!