Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

U Podbablju održana svečanost Prve svete Pričesti

Podijeli sa prijateljima!

 IMG 4228

Na treću vazmenu nedjelju, 30.travnja, posebno svečano bilo je u župi sv. Luke Ev. u Podbablju jer je toga dana održana svečanost Prve svete Pričesti u ovoj župi, a uskrslog Krista u obliku bijele hostije u svoja mlada srdašca po prvi put su primila djeca učenici trećega razreda iz Druma, Grubina, Kamenmosta, Hršćevana i Podbablja Gornjeg.

 

Svečanost koja je održana u crkvi Sv. Ante u Drumu započela je procesijom iz crkvenog dvorišta, a za vrijeme ulaska u crkvu pjevao je Dječji zbor ove župe pod ravnanjem svojih voditeljica Marele Vrljić koja je glazbeno animirala tijek misnog slavlja i Snježane Perkušić. Nakon pozdravnih riječi te prigodnih recitacija i Riječi Božje koje su navijestili ovogodišnji prvopričesnici svečano misno slavlje predvodio je župnik fra Nedjeljko Čarapić uz koncelebraciju fra Josipa Grbavca, župnog pomoćnika. Nakon prigodne homilije u kojoj je župnik djeci naglasio važnost današnjeg dana zaduživši ih da idućih dana i godina budu glas savjesti svojim roditeljima koji će ih pozivati na redovito nedjeljno misno slavlje podjeljen je sakrament Pričesti za 45 ovogodišnjih prvopričesnika koje je za ovaj svečani čin tijekom protekle pripremao njihov vjeroučitelj i župnik fra Nedjeljko Čarapić. 

Nakon pjesme zahvale ovogodišnjih prvopričesnika koju su uputili svojim roditeljima i cijeloj župnoj zajednici te misnog blagoslova svečanost je okončana zajedničkim fotografiranjem ispred crkve. 

Današnji svečani dan za cijelu župnu zajednicu okončan je velikim slavljem i podjelom sakramenta krštenja malenom Mateju Toliću koji je novokršteno dijete u obitelji Vedrana i Martine Tolić, a sakrament krštenja udijelio mu je župnik fra Nedjeljko Čarapić. 

Podijeli sa prijateljima!