Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Jutarnjom svetom misom započela proslava sv. Ante u Drumu

Podijeli sa prijateljima!

 IMG 5694

Blagdan sv. Ante Padovanskog, sveca svega svijeta kojem se tradicionalno svake godine utječe mnoštvo vjernika svečano je proslavljen i u župi Podbablje gdje je navedeni svetac naslovnik filijalne crkve koja je smještena u središnjem dijelu župe u mjestu Drum gdje se od 1723. godine nalazi župna rezidencija.

 

Svečanost ovogodišnje proslave sv. Ante , franjevca i gorljivog vjerovjesnika, započela je u jutarnjim satima na svečev blagdan u utorak 13. lipnja kada je dosta vjernika pristiglih iz domaće župe Podbablje te iz susjednih župa nanapunilo svečevu crkvu.
Nakon tradicionalne pobožnosti kod zavjetnog kipa četiri muškarca iz župe koji ime nose u čast slavljenog sveca ponijeli su kip svoga zaštitnika noseći ga kroz crkveno dvorište do kapelice koja je sagrađena na mjestu nekadašnje svečeve crkvice koja je izgrađena 1891. godine, a koju je krasio lijepi drveni oltar izrađen u drvodjelskoj radionici Rako u Imotskom, a koja je šezdesetih godina prošlog stoljeća porušena, a njezin kamen klesanac upotrijebljen za gradnju današnje crkve koja je prostorno jedna od najvećih u Imotskoj krajini.
Po dolasku procesije u crkvu uslijedilo je svečano misno slavlje koje je predvodio župni pomoćnik iz Imotskog fra Lazar Perica uz pjesmu Mješovitog zbora župe Podbablje uz orguljašku pratnju svoje voditeljice Marele Vrljić. 

Svečanost se nastavlja u 19 sati kada je predviđena sveta misa i blagoslov djece i ljiljana. 

Podijeli sa prijateljima!