Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Župe Podbablje i Poljica hodočaste Gospi od Anđela

Podijeli sa prijateljima!

 P7278382

Polako se vrše zadnje pripreme za proslavu velikog jubileja- 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Turaka čiji će vrhunac proslave biti na svetkovinu Gospe od Anđela, zaštitnice grada Imotskog i Imotske krajine.

 

Devet dana uoči proslave bit će organizirana duhovna priprava u kojoj će svoje hodočasničke dane imati i župljani Podbablja i Poljica. 

Župljani župe sv. Luke u Podbablju tako će svoj hodočasnički dan imati u četvrtak 27. srpnja kada će u imotskoj župnoj crkvi Sv. Franje svečano euharistijsko slavlje predvoditi fra Ante Čovo, gvardijan samostana Uznesenja BDM u Makarskoj, a tom prigodom osim župljana Podbablja svoje hodočasničke dane imat će i župljani župe Imotski:Brečići, Bašići, Ćosići, Lelasi, Milardovići, Ljubasi i obitelj pok. Jakova Lončara. Na svečanom misnom slavlju pjevat će Mješoviti zbor župe Podbablje. 

Na uočnici svetkovine Gospe od Anđela, 1.kolovoza, s početkom u 18:30 sati svoj hodočasnički dan imat će župljani Poljica te stanovnici grada Imotskog i pripadnici Franjevačke mladeži i Franjevačkog svjetovnog reda. Tom prilikom svečano misno slavlje predvodit će nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić te će istom prigodom blagosloviti zavjetni kalež, pliticu i ciborij kao zahvalu pobožnog imotskog puka svojoj zaštitnici Gospi od Anđela. Po okončanja ove mise bit će upriličena procesija sa svijećama od Topane do crkve sv. Franje. 

Podijeli sa prijateljima!