Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Hodočašće župe Podbablje Gospi od Anđela

Podijeli sa prijateljima!

 IM 4.dan devetniceGoA 2017 07

U četvrtak, 27. srpnja 2017., na četvrti dan devetnice Gospi od Anđela, zaštitnici Imotskog i Imotske krajine, svetu misu u 19 sati u crkvi sv. Frane u Imotskom predvodio je fra Ante Čovo, gvardijan samostana Uznesenja Blažene Djevice Marije u Makarskoj.

 

U koncelebraciji su bili imotski gvardijan fra Kristian Stipanović, župnik Podbablja fra Nedjeljko Čarapić i fra Rafael Begić. Pjevanje na misi animirao je župni zbor iz Podbablja pod ravnanjem Marele Vrljić.

Ovaj dan devetnice tradicionalno je zavjetni dan Brečića, Bašića, Ćosića, Lelasa, Milardovića, Ljubasa i obitelji pok. Jakova Lončara. Ove godine Gospi su na četvrti dan devetnice hodočastili vjernici župe Podbablje.
Razmišljajući nad liturgijskim odlomkom evanđelja fra Ante je u propovijedi potaknuo sve vjernike na preispitivanje svojih očiju, ušiju i srdaca. Bog daje točnu dijagnozu naše situacije jer nas upućuje na našu sljepoću, gluhoću i tvrdoću srca. No, On nam daje i lijek, daje nam sama sebe da možemo gledati njegovim očima, slušati njegovim ušima te prihvaćati i ljubiti njegovim srcem. Marija iz Nazareta postala je majkom Sina Božjega upravo zato što je bila otvorena za Boga i njegovu volju. Često su naša srca puna ovozemaljskih želja, a gotovo prazna nebeskima. Pozvani smo, poput Gospe, dati prvo mjesto Božjim željama, odnosno Božjem planu s nama jer to je put koji nas vodi u zdrav i osmišljen život, zaključio je fra Ante.

Fotografije: Fra Jerko Kolovrat

Podijeli sa prijateljima!