Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Svečano proslavljen sv. Mihovil u Podbablju Gornjem

Podijeli sa prijateljima!

 DSCN7116

Župljani Podbablja svečanim misnim slavljem u petak 29.rujna proslavili su blagdan sv. Mihovila, naslovnika i zaštitnika crkve koja se nalazi u Podbablju Gornjem u zaseoku Gudelji na samoj granici sa susjednom župom Runovići.


Svečano euharistijsko slavlje u svečevoj crkvici koja je sagrađena 1941. godine na suhozidu kapelice koju je prethodno izgradio pop glagoljaš don Ante Radić Gudelj, pred oko 150 vjernika predvodio je prof.fra Josip Grbavac koji je u svojoj nadahnutoj propovijedi govorio o značaju svetih arkanđela- Mihovila, Gabriela i Rafaela te je istaknuo kako slaveći svete arkanđele zapravo slavimo Božju snagu i Božje zauzimanje za čovjeka, kazavši: "Zasigurno ima puno toga čega se bojimo. No, potražimo utočište u Gospodinu. On je jedini garant ozdravljenja, jedini iscjelitelj svih strahova." Svoju propovijed zaključio je riječima zazovimo Gospodina u nevolji i on će nas uslišiti i čivat će nas po anđelima svojim. 
Uoči svete mise, tijekom koje je pjevao Mješoviti zbor župe Podbablje uz orguljašku pratnju Marele Vrljić, održana je procesija oko crkve, a nakon svečanog misnog blagoslova mještani Gudelja još jednom su se istaknuli u svome gostoprimstvu počastivši sve pristigle vjernike hranom i pićem.

 

 

Podijeli sa prijateljima!