Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Kreće obnova župne dvorane i kuće u Podbablju

Podijeli sa prijateljima!

puknuce3

Nakon što je početkom ove godine u nezapamćenom nevremenu stradala župna dvorana i kuća u Podbablju ovih dana, uoči podbapskog župnog zaštitnika sv. Luke, krenuli su pripremni radovi za temeljitu obnovu župne kuće i dvorane. 

 

Tim povodom kontaktirali smo mjesnog župnika fra Nedjeljka Čarapića koji nas je izvjestio u napredovanju radova, ali uputi apel svim vjernicima da pomognu u obnovi i realizaciji ovog projekta. 

"Draga braćo i sestre, dragi vjernici!

Naime, kao što vam je poznato, župna kuća prošle zime platila je veliki danak. Zbog niskih temperatura koje su bile prošle zime, vodovodne cijevi su popucale i nastala je poplava i velika šteta na kući. Uništen je gotovo cijeli inventar kuće, u potpunosti su uništene sve sobe i župna dvorana. Isto tako, uništena je električna instalacija i kotlovnica gdje se nalazi kotao za grijanje kuće i dvorane.
Stoga život u župnoj kući, kao i pastoral koji je opsežan (župni vjeronauk za krizmanike i prvopričesnike, molitvena zajednica, župni zbor, dječji zbor, frama) jednostavno nije moguć.
Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su do sada udijelili svoje priloge, te pozivamo sve ljude dobre volje za pomoć pri uređenju župne kuće i dvorane u Podbablju.
Svoje priloge možete dostaviti župniku ili uplatom na župni račun:

Župa sv. Luke, Podbablje
21262 Kamenmost
Tel./fax: (021) 848-475
OIB 16746867026
Kunski račun:
Privredna banka Zagreb
IBAN: HR1823400091100055565

Unaprijed Vam se zahvaljujemo i zazivamo Božji blagoslov na sve vas!" - stoji u apelu koji potpisuje župnik. 

 

Podijeli sa prijateljima!