Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Članovi dječjeg zbora pripremaju se za Smotru dječjih zborova u Imotskom

Podijeli sa prijateljima!

22522432 10208075629047524 25410195 o 

Uz brojne zajednice koje već godinama uspješno djeluju na području župe Podbablje postoji još jedna vrijedna pozornosti i medijskog prostora, a radi se o Dječjem zboru ove župe koji sačinjava tridesetak djevojčica i dječaka učenika osnovne škole.

 

Saznavši da će krajem listopada i drugu godinu zaredom nastupiti na Smotri dječjih zborova Imotske krajine koju u Imotskom organiziraju vrijedni imotski franjevci zajedno sa časnim sestrama, gdje će se i naši zboraši prezentirati zajedno sa još osam zborova iz jednako toliko imotskih župa, odlučili smo posjetiti njihove redovite probe koje su intenzivno započele još početkom ove školske godine.

Dok smo se približavali središnjoj i najvećoj crkvi od pet prelijepih crkava na teritoriju prostrane župe Podbablje, onoj Sv. Ante u Drumu, milozvučni stihovi najljepših marijanskih pjesama koje su ponosno pjevali mali zboraši ukazivali su nam da je listopad, mjesec posvećen našoj Nebeskoj Majci- Djevici Mariji. Njih tridesetak uklopljeni kao jedno u jedinstvenu melodiju koju su proizvodili nježni dječji glasovi skupljeni iz svakog djelića ove drevne župe od djece iz Gornjeg Podbablja i Kamenmosta do Hršćevana, Grubina i Druma, pozorno su slušali svoje neumorne voditeljice: Marelu Vrljić i Snježanu Perkušić uz nazočnost župnika fra Nedjeljka Čarapića.

Razlog užurbanih i intenzivijnijih proba su, kako smo već naglasili, pripreme za nadolazeću Smotru dječjih zborova koja će se u "gradu na gori" održati 28.listopada ove godine, a osim podbapskih mališana na smotri će nastupiti i djeca iz Zmijavaca s pjesmom "Samo je jedna Marija", zatim Runovića "Majko ljubežljiva", Imotskog "Zdravo djevo čista", Studenaca " Slavna žena", Prološca "Zrakama sunca", Lovreća "Samo je jedna Marija", Vinjana " Zdravo budi Marijo" te Poljica "Kraljice mira". Mali Podbabljani na smotri će nastupiti sa pjesmom "Sa krša ovog" koju je napisao i uglazbio Ljubo Stipišić Delmata.

U župi Podbablje danas djeluju tri zbora. Uz Mješoviti zbor župe Podbablje koji će početkom prosinca ove godine proslaviti svoju punoljetnost, odnosno 18. godišnjicu osnutka postoji i framaški zbor te dječji zbor koje vodi orguljašica Marela Vrljić uz gospođu Snježanu Perkušić.

Podijeli sa prijateljima!