Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Drugi dan trodnevnice sv. Luki na Kamenmostu

Podijeli sa prijateljima!

received 10208088419887287 

U ponedjeljak, 17.listopada, u podbapskoj župnoj crkvi Sv. Luke na Kamenmostu proslavljen je drugi dan trodnevne duhovne priprave za svetkovinu sv. Luke, koji se časti kao zaštitnik župe Podbablje i istoimene općine. 

 

Misno slavlje, kojem je prethodila molitva Krunice, predvodio je imotski župni i samostanski vikar fra Zoran Kutleša uz koncelebraciju domaćeg župnika fra Nedjeljka Čarapića, a uz sudjelovanje brojnog pobožnog puka župe Podbablje kao i ovogodišnjih prvopričesnika i njihovih roditelja kojima je drugi dan trodnevne duhovne priprave za svetkovinu župnog zaštitnika bio i namijenjen. 

U svojoj propovijedi propovjednik fra Zoran Kutleša potaknuo je vjernike da pogledaju primjer sv. Luke. Pozvao je sve vjernike da ne žive život bez smisla jer takav način života upropaštava čovječanstvo te je podsjetio sve vjernike da ove godine u Crkvi slavimo godinu očinstva i majčinstva te naveo kako je obitelj osnovni stup svakoga društva i čovječanstva te na kraju zazvao sv. Luku, zaštitnika ove župe da nam pomogne da budemo bolji kršćani i bolji vjernici. 

Na kraju misnog slavlja propovjedniku i predvoditelju misnog slavlja posebno je zahvalio domaći župnik fra Nedjeljko Čarapić koji je poslije svete mise održao kratki susret s ovogodišnjim prvopričesnicima i njihovim roditeljima. Tijekom mise pjevao je Mješoviti zbor župe Podbablje, a svirala je Marela Vrljić. 

Trodnevna duhovna priprava nastavlja se večeras u 17:30 sati molitvom Krunice, a potom u 18 sati svetom misom koju predvodi i propovijeda bivši župnik, a sada župnik u Prološcu fra Vinko Gudelj. 

Cijelu propovijed fra Zorana Kutleše možete preslušati u prigodnom videu klikom na poveznicu ispod: 

https://www.youtube.com/watch?v=U4Wwv70IAUY&t=108s

 

Podijeli sa prijateljima!