Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

U Imotskom održana Smotra dječjih zborova

Podijeli sa prijateljima!

IMG 7711 

U organizaciji Franjevačkog samostana u subotu 28.listopada u imotskoj župnoj crkvi Sv. Franje održana je druga po redu Smotra dječjih zborova na kojoj je nastupilo oko 340 mališana iz devet župa Imotske krajine.


Drugu godinu zaredom mali zboraši iz župa Imotske krajine okupili su se u jutarnjim satima, najprije na pokorničkom bogoslužju koje je predvodio fra Frano Laco, župnik u Zmijavcima, a potom je krenula pobožnost Gospine krunice, koju je animirala s. Terezina Bašić, a koju su predmolili predstavnici dječjih zborova. Nakon pokorničkog bogoslužja i Gospine krunice započelo je svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio imotski župni i samostanski vikar fra Zoran Kutleša uz suslavlje fra Nedjeljka Čarapića, župnika u Podbablju i fra Josipa Sušića, župnika u Vinjanima uz nazočnost ostalih svećenika iz okolnih župa čiji su zborovi nastupili. Nakon svečanog misnog slavlje uslijedili su pojedinačni nastupi zborova koje su otvorili dječji zboraši župe sv. Ane u Poljicima s pjesmom "Kraljice Mira", a potom su s nastupima nastavili dječji zboraši župe Zmijavci "Samo je jedna Marija" te Imotskog "Zdravo, Djevo čista". Nakon njih nastupio je zbor iz Studenaca s pjesmom "Slavna žena",a onda Proložac "Zrakama sunca" te Lovreć "Samo je jedna Marija", a završne nastupe imali su zboraši iz Podbablja s pjesmom "Sa krša ovog" i zbor iz Vinjana s pjesmom "Zdravo budi, Marijo", a program koji je animirao imotski gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović završio je zajedničkom pjesmom "Marijo, o Marijo" te zajednički druženjem u samostanskom vrtu.

IMG 7599

 Slika: Dječji zbor iz Poljica zajedno sa župnikom don Petrom Čondićem i voditeljicom Nadom Prodan  

IMG 7686

Slika: Dječji zboraši iz Podbablja zajedno sa župnikom fra Nedjeljkom Čarapićem i voditeljicama Marelom Vrljić i Snježanom Perkušić

Podijeli sa prijateljima!