Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Raspored bogoslužja za svetkovinu Svih Svetih i Dušni dan

Podijeli sa prijateljima!

IMG 7744

Povodom svetkovine Svih Svetih i Dušnog dana, brojni vjernici posjetit će groblja u skladu s tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima u znak sjećanja na svoje umrle i poginule.

 

Na svetkovinu Svih svetih, u srijedu 1.studenoga kada je i neradni dan, bit će održane dvije svete mise za cijelu župu Podbablje koje će se održati u župnoj crkvi Sv. Luke s početkom u 8:30 i 9:30 sati. Poslije svetih misa po starom običaju molit će se odrješenja po grobovima do 12 sati, a nastavak je istog dana u 14:30 sati. Kako ističu u Župnom uredu Podbablje, ispred crkve na prigodnom stolu potrebno je prijaviti odrješenja, a nakon toga vjernici će dobiti karticu s imenima pokojnih i čekati kod svoga groba dok svećenik ne dođe. Na raspolaganju će biti tri svećenika.
Na Dušni dan bit će dvije svete mise i to u 8:30 sati i 9:30 sati kod Sv. Luke na Kamenmostu. Cijelo jutro molit će se odrješenja za pokojnike. Poslijepodne u 14 sati slavit će se sv. misa u crkvi Sv. Marka u Gornjem Podbablju, a poslije svete mise bit će odrješenja na grobovima.

Podijeli sa prijateljima!