Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Slavimo svetkovinu Svih Svetih

Podijeli sa prijateljima!

IMG 7834

Svetkovina je Svih Svetih,dan kojim Katolička crkva slavi sve kanonizirane, ali i svece koji su ostvarili ideal kršćanskoga života, a još nisu kanoniziran. Svečano je jutros bilo u župi Podbablje gdje je ova svetkovina proslavljena svetim misama u crkvi Sv. Luke na Kamenmostu, najstarijoj crkvi u Imotskoj krajini.

 

Prvi svetu misu u svečevoj crkvi u 8:30 sati predvodio je župni pomoćnik fra Josip Grbavac, a potom svečanu svetu misu u 9:30 sati predvodio je župnik fra Nedjeljko Čarapić. Tijekom mise pjevao je Mješoviti zbor župe Podbablje, a svirala Marela Vrljić. 

Od jutarnjih sati na grobljima se mole odrješenja po grobovima koje mole tri svećenika: fra Josip Repeša, fra Josip Grbavac i fra Nedjeljko Čarapić. Odrješenja će se moliti do 12 sati, a nakon toga u 14:30 sati je nastavak molitve po grobljima. 

Sutra obilježavamo Dušni dan pa će biti dvije svete mise i to u 8:30 sati i 9:30 sati kod Sv. Luke na Kamenmostu. Cijelo jutro molit će se odrješenja za pokojnike. Poslijepodne u 14 sati slavit će se sv. misa u crkvi Sv. Marka u Gornjem Podbablju, a poslije svete mise bit će odrješenja na grobovima.

 

Podijeli sa prijateljima!