Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

U Vinjanima proslavljen blagdan sv. Nikole Tavelića

Podijeli sa prijateljima!

m DSCN7580 

Blagdan sv. Nikole Tavelića, vinjanskog župnog suzaštitnika i zaštitnika filijalne crkve u Vinjanima Donjim, svečano je proslavljen uz sudjelovanje mnoštva vjerničkog puka na svečev blagdan u utorak 14.studenoga.


Svečano misno slavlje u mjesnoj crkvi predvodio je župnik u Podbablju fra Nedjeljko Čarapić uz suslavlje fra Zorana Kutleše, župnog vikara u Imotskom, fra Vinka Gudelja, župnika župe Proložac, fra Željka Tolića, profesora na KBF-u u Splitu i župnika župe Slivno, fra Zorana Jonjića, župnika župe Studenci, fra Mladena Prolića župnika župe Runovići, fra Kristiana Stipanovića ,imotskog gvardijana i dekana te fra Josipa Sušića, vinjanskog župnika.
U svojoj propovijedi ovogodišnji propovjednik kazao je kako je kršćanski život život svjedočanstva te poručio: "Naš život i naša djela moraju slijediti Krista. Svijet nam daje svoje uzore, ideale, a mi kršćani svoj ideal, nasljednovanje Isusa Krista". Nadahnutu homiliju završio je kazavši kako je takav život poziv svih svetaca i poziv kršćanstva koji nam je pokazao sv. Nikola Tavelić pozvavši nas na takav život.
Zbog kiše nije održana tradicionalna procesija uoči misnog slavlja, a za njegovo vrijeme pjevao je veliki župni zbor pod ravnanjem s. Terezine Bašić . Na kraju misnog slavlja župnik fra Josip Sušić svima je zahvalio, a posebnu zahvalu uputio je obitelji pok. Ljubice Radeljić koji su ispunili želju pokojnice, te za ovu crkvu darovali svijećnjak za svetohranište, kalež, pliticu i tri misnice.
Blagdansku misu u 10 sati predvodio je vinjanski župni vikar fra Jakov Udovičić.
Za ovaj blagdan vjernici župe Vinjani su se pripremali trodnevnicom. Prvi dan trodnevnice svetu misu predvodio je fra Jakov Udovičić, a uz štovatelje sv. Nikole nazočili su ovogodišnji prvopričesnici i krizmanici sa svojim roditeljima. Redovita nedjeljna misa bila je i drugi dan trodnevnice, a propovjednik je bio fra Josip Sušić, župnik. Na misi je gostovao VIS „ Darovi Duha" iz Splita. Treći dan trodnevnice OFS Vinjani je slavilo svoj dan, u goste su im došli članovi susjednih bratstava sa svojim duhovnim asistentima, a svetu misu je predvodio fra Zoran Kutleša, duhovni asistent OFS Imotski i koordinator OFS-a Imotske krajine.

 

Podijeli sa prijateljima!