Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Iz tiska izašao 47. broj lista "Most"

Podijeli sa prijateljima!

 IMG-20171217-WA0001

Trideset i drugu godinu zaredom i ove godine uoči Božića kao presjek godišnjih događanja na području župe sv. Luke u Podbablju iz tiska je izašlo 47. izdanje lista "Most" na ukupno 88 stranica obogaćenih tekstom i brojnim fotografijama. 

 

Ovogodišnje izdanje župnog lista počinje uvodnikom kojeg potpisuje župnik i glavni urednik fra Nedjeljko Čarapić, a nakon toga započinje prvi dio lista "Za našu dušu" u kojoj se mogu pronaći tekstovi božićne i teološke tematike. Tekstove "Došao je zbog tebe", "Kako ćemo čitati Bibliju", "Bog na godišnjem odmoru", "Oprosti svome bližnjem" potpisuje župnik fra Nedjeljko, "Isus-dar Božji zemlji i ljudima" te "Sveci koje osobito štujemo u našoj župi" potpisuje vjeroučiteljica Marija Perić, a mladi teolog Slavko Blažić autor je tekstova "Katolički odgoj blaženog Ivana Merza" i "Zašto pobačaj nikad nije dopušten?". Fra Jozo Grbavac piše o jubileju 300. obljetnice oslobođenja Imote od Osmanlija, a Matea Lončar autorica je izvrsnog meditativnog teksta "Negdje između". 

Dio lista pod nazivom "Iz života župe" počinje godišnjim presjekom svih događanja na području ove prostrane župe koje je studiozno obradio Josip Šerić koji bilježi trinaestu godinu predanog angažmana u Uredničkom vijeću lista "Most", a duže od njega je jedino novinar i župljanin Mladen Vuković koji je jedini član Uredničkog vijeća od samog osnutka lista 1986. godine, a koji je i ove godine uredio rubriku "Kulturna baština". O Franjevačkom svjetovnom redu piše mjesna ministra Mila Šuto, a o Franjevačkoj mladeži predsjednica Iva Vujević i Matea Lončar, donedavna predsjednica Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Frame. Tekst iz povijesti župe napisao je Josip Šerić, a potom slijedi ovogodišnji popis prvopričesnika, krizmanika, krštenika, umrlih i vjenčanih u župi. 

Kulturna baština započinje tekstom o monografiji fra Joze Grbavca "Povijest, vjera i kulturna baština u Imoti", a Mladen Vuković piše od Imotskom kraju u turskom defteru 1701. godine. Isti autor donosi opširan izvještaj o ovogodišnjem publicističkom i književnom štivu nastalom iz pera imotskih književnika te o međunarodnoj nagradi dr. sc. Anti Žužulu. Posljednje stranice lista rezervirane su za telefonski imenik u župi. 

Ovogodišnje izdanje lista obogaćeno je sa 70 fotografija čiji su autori: Foto Polo, Mladen Vuković i Josip Šerić. Cijena lista je 20 kn, a narednih dana moći će se nabaviti u Župnom uredu i u našim crkvama. 

Na slici: Ovogodišnje izdanje lista "Most"

Podijeli sa prijateljima!