Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Naši framaši u Metkoviću

Podijeli sa prijateljima!

25198902 10210501656719535 1980687695 o

Nakon tri dana provedena u Metkoviću valja sažeti dojmove i prepričati vam kako nam je bilo. Odakle započeti? Pokušat ću pratiti kronološki redoslijed jer je bilo tako lijepo da mi previše slika istovremeno dolazi na um pa da ne izostavim nešto što se spomenuti mora.

 

U petak predvečer 23 naših framaša uputilo se prema Metkoviću, gradu koji nam je u ova tri dana pružio jako puno, toliko da ćemo ga uvijek u srcu imati na posebnom mjestu. Oko 19 sati stigli smo na dugo priželjkivani susret, Framasong 2017. Programom nismo bili zatrpani pa smo već prvi dan imali nešto slobodnog vremena koje smo uglavnom provodili istraživajući taj lijepi gradić. Naši framaši, kao i framaši iz drugih krajeva Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Frame, bili su smješteni u dvorani, što im je omogućilo još više vremena za zajedničko druženje. Tako nakon večere i uvodnog dijela programa, u opuštenoj atmosferi i druženju, je i završio prvi dan susreta. Iako su se naši framaši u subotu rano ustali, to ih nije pokolebalo da subotu provedu u punoj snazi, jedva čekajući svaku točku odlično osmišljenog programa. Znali su da ih čeka iznimno poučan i dobar dan, dan za pamćenje! Nakon doručka i zabavnog dijela programa, naši framaši su se okupili u dvorani kada su zasvirali i zapjevali te tako dignuli atmosferu cijelog susreta. Nakon ručka imali smo nešto slobodnog vremena, a iza toga slijedi još bolji dio dana - predavanje "Kako reći ne ovisnostima". O ovom predavanju ne isplati se pisati jer to morate čuti sami, nešto za što smatram da svaki teenager, ali i stariji, definitivno treba poslušati. Nadam se da će biti prilike i da ćemo dogovoriti nekakav susret da ostatak framaša, ali i župljana naše župe posluša ovo predavanje. Vjerujte mi, neopisivo! Sada je taman bila stvorena idealna atmosfera za otići na ispovijed i misu, to smo i učinili. Nakon mise slijedi dugo iščekivan dio - Framasong. Bio je to prvi takav susret u Hrvatskoj Frami. Framaši iz Podbablja, Zmijavaca, Metkovića, Prološca i Sinja natjecali su se za prvog pobjednika Framasonga. Osim njihovih nastupa, program su uzveličali i gosti iznenađenja. Prekrasno nešto! Framašica Antonija Šabić, iz bratstva Zmijavci, odnijela je pobjedu glasovima žirija. Tih sat vremena u kulturnom središtu Metkovića prošlo je kao da se sve odvilo u minuti. Frama u Hrvatskoj ujedno 14.12. slavi svoj rođendan, idealna prilika za proslavu rođendana na područnoj razini. Framaši naravno po povratku u dvoranu gdje su smješteni, odmah nakon večere, nastavljaju sa zabavom. Iako iscrpljeni, ne odustaju jer znaju da se bliži kraj, još sutra i gotovo. Neki sretni i ispunjeni dojmovima, a drugi u razmišljanjima kako se bliži kraj kojeg ne žele, odlaze spavati. Stigao je zadnji dan. Tužni smo što moramo ići, ali jako sretni što imamo što ponijeti sa sobom. Itekako! Savršen kraj susreta - misa na kojoj domaćini, framaši iz Metkovića, daju svoja obećanja. Da bi sve bilo još bolje, misu, nećete vjerovati, predvodi naš otac nadbiskup, Marin Barišić.
- Iako je susret naslovljen kao "Framasong", mislim kako je to bio samo jedan djelić koji je još dodatno uljepšao ovaj vikend. Definitivno se dogodilo puno više od Framasonga! Sigurna sam da će se i ostalih 22 framaša kao meni pojaviti osmijeh na licu kada im netko spomene Metković, stoga im još jednom u ime svih framaša od srca zahvaljujem na svemu pruženom u ova tri dana. Puno smo naučili, jako ste nas lijepo primili i jedva čekamo opet biti vaši gosti! svim organizatorima veliko hvala, samo riječi pohvale vam možemo uputiti. Tako mladi, a tako produhovljeni i organizacijski sposobni! Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom susretu, trud se vidio! Dovoljno dobre riječi zahvale ne postoje i dovoljno dobro ne možemo prenijeti dojmove, ali vjerujte mi na riječ - zapamtili smo!

Podijeli sa prijateljima!