Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Podbablje Portal pripremio božićni CD "Veselimo se Božiću"

Podijeli sa prijateljima!

 bozicnicd

Uoči ovogodišnjeg Božića vaš Podbablje Portal u suradnji sa glazbenim studiom Agoart pripremio je za sve poklonike kulture i dobre glazbe prvi nosač zvuka "Veselimo se Božiću" na kojem se nalazi 14 predivnih tradicionalnih božićnih pjesama koje izvode: Dječji zbor župe Podbablje, Mješoviti zbor župe Poljica, Mješoviti zbor župe Podbablje, Andrea Neda Livajić i Elena Žužul te članovi muške klape Sv. Mihovil- Proložac. 

 

Božićni CD "Veselimo se Božiću" počinje nastupom Mješovitog crkvenog zbora sv. Ane u Imotskim Poljicima koji su otpjevali dvije tradicionalne pjesme "Betlemskoj štalici" i "Svet, svet i presvet" prezentiravši dvije pjesme koje opisuju bogatu tradicijsku baštinu slavlja Božića u ovoj drevnoj župi u općini Podbablje. Klapa sv. Mihovil također se predstavila sa četiri tradicionalne pjesme koje već nekoliko godina prezentiraju na brojnim božićnim koncertima diljem Dalmacije i susjedne Hercegovine. Svoj nastup otvaraju s tradicionalnom dalmatinskom pjesmom "Preveliku radost", a potom "Kolenda", "Kad se Isus ditić" te Božićna zvona od Vladana Vuletina. 

Članovi Mješovitog zbora sv. Luka u Podbablju koji ove godine slave svoju punoljetnost odnosno 18. obljetnicu utemeljenja na nosaču zvuka predstavili su se pjesmama "Pristupite vjerni", "Pastorella", "O pastiri, čudo novo" i " Veselje ti navješćujem", a svojim ugodnim glasovima sve će raznježiti nastup Dječjeg zbora u župi sv. Luke u Podbablju koji su otpjevali "Božićne svijeće" od Marija Nardellija te tradicionalnu "Veselje ti navješćujem". 

CD je zaključen pjesmama koje izvode Andrea Neda Livajić "Rodio se Isus Bog" autora Age Kujundžića te Elena Žužul koja izvodi tradicionalnu pjesmu "Tiha noć". Cijena božićnog CD-a " Veselimo se Božiću" iznosi 50 kn, a može se nabaviti u mjesnim crkvama na prodajnom štandu trgovačkog centra "Park and shop" u Glavini Donjoj te narudžom u inbox našega portala. 

Podijeli sa prijateljima!