Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Večeras predbožićni koncert "Veselimo se Božiću" u Drumu

Podijeli sa prijateljima!

 IMG 1335

Tihu i prohladnu predbožićnu noć, u četvrtak 21.prosinca, zagrijat će predivni taktovi najljepših božićnih pjesama koje će pobožno odjekivati crkvom Sv. Ante u Drumu prigodom ovogodišnjeg koncerta "Veselimo se Božiću" koji će se i ove godine održati u organizaciji župe Podbablje, a pod medijskim pokroviteljstvom našega portala.


Hrvatske božićne pjesme najvrijedniji su dio bogate glazbene tradicije u Hrvata, a upravo njima radosno ćemo isčekivati najsvečaniju kršćansku svetkovinu- Božić svečanim koncertom "Veselimo se Božiću" koji će se održati u četvrtak 21.prosinca 2017. godine s početkom u 19 sati u crkvi Sv. Ante u Drumu.
Koncert će započeti pozdravnim riječima župnika Podbablja fra Nedjeljka Čarapića, a potom će uslijediti nastup naših najmlađih, članova Dječjeg zbora župe Podbablje. Nakon njih nastupit će članovi Mješovitog zbora župe Podbablje koji su upravo prije nekoliko dana proslavili punoljetnost svoga djelovanja odnosno 18. obljetnicu svoga osnutka, a nakon toga će prekrasne dalmatinske tradicionalne božićne napjeve izvoditi tri klape, počevši sa damama iz ženske klape "Konistra" iz Kostanja, a potom dragi gosti iz Metkovića, članovi muške klape "Sv. Nikola", a poslije njih klapa iz susjednog Prološca, ujedno i uvijek vrijedni suorganizatori ovakvih kulturnih druženja, članovi Muške klape sv. Mihovil.
Svoje solističke nastupe imat će i mladi talenti. Mlada Poljičanka Andrea Neda Livajić otpjevat će uspješnicu našega Augustina Age Kujundžića "Rodio se Isus Bog", a potom će sve u crkvi obradovati nastup mlade Elene Žužul te Dina Kljenka i Petre Livajić. Za kraj je ostavljen solistički nastup Marijana Župića "Vukasa" koji će sudeći po prošlogodišnjem iskustvu kao šlag na tortu upotpuniti predivnu predbožićnu noć.
Dodajmo, kako je Podbablje Portal u suradnji sa studiom Agoart ovoga Božića izdao božićni CD kojeg će svi posjetitelji moći nabaviti na ulazu u crkvu.

 

 

Podijeli sa prijateljima!