Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Održan predbožićni koncert "Veselimo se Božiću" u Podbablju

Podijeli sa prijateljima!

 MG 8875 

Turneja božićnih koncerata po Imotskoj krajini jučer se zaustavila u Drumu, u župi Podbablje gdje je u vrhunskoj predblagdanskoj atmosferi održan drugi po redu koncert "Veselimo se Božiću" koji je organiziran u organizaciji župe Podbablje u suradnji sa muškom klapom sv. Mihovil iz Prološca te našega portala.

 

Dobro popunjene klupe u najvećoj crkvi u župi Podbablje znak je da su vjernici počeli prihvaćati ovu tradiciju, a nakon pozdravnih riječi župnika fra Nedjeljka Čarapića koji je i otvorio ovogodišnji koncert zaželivši svima dobrodošlicu, prohladnu zimsku večer počeli su zagrijavati najljepši stihovi prekrasnih božićnih pjesama. Prvo su nastupili naši najmlađi, članovi Dječjeg zbora župe Podbablje koji su se pod vodstvom svojih voditeljica Marele Vrljić i Snježane Perkušić predstavili domaćoj publici prekrasnim pjesmama " Božićne svijeće" i "Djetešce nam se rodilo" te "Gle kakav dar", a nakon toga nastupili su njihove starije kolege članovi Mješovitog zbora župe Sv. Luke koji su praćeni velikim pljeskom nazočnih vjernika nastupili pjesmama "Pristupite vjerni", "Danas se čuje", "O pastiri, čudo novo" te stara pastirska pjesma "Pastorella". 

Iza domaćina uslijedio je opus božićnih pjesama u svjetovno-zabavnom stilu gdje je dvije pjesme otpjevala mlada pjevačka grupa sastavljena od tri mlade Poljičanke: Andree, Ane i Ivane koje su izmamile veliki pljesak nazočnim vjernicima pjevajuću "Božić bijeli" i "Sretan Božić svakome" nakon čega je mlada Andrea Neda Livajić otpjevala predivnu božićnu pjesmu autora Augustina Age Kujundžića "Rodio se Isus Bog". 

Na sinoćnjem koncertu predstavila se Elena Žužul,  još jedna mlada pjevačica koja je došla iz Zagreba za ovu prigodu predstaviti se domaćoj publici i otpjevati "Tihu noć" te "Bijeli Božić" od Olivera Dragojevića, a iza nje nastupili su Dino Kljenak i Petra Livajić otpjevavši "Božić bijeli" uspješnicu Ivice Bage te "Božić je tu" od Nine Doneli i dječjeg zbora Čazma. 

Klapski dio večeri započele su lijepe djevojke sa Cetine, Kostanjanke iz ženske klape "Konistra" koja ni malo ne zaostaje iza poznati im sumještana iz klape "Pasika", a na oduševljenje pristiglih izveli su tri pjesme "Tiha noć", "Tri kralja Jahahu", "Kao košuta" te za svoji nastup bile nagrađene toplim pljeskom. 

Kako bi nas nesebično darivali svojom pjesmom sinoć nam je u goste došla mješovita klapa "Sv. Nikola" iz Metkovića koji su otpjevali tradicionalne pjesme svoga kraja, nastupivši sa pjesmama "Dobra večer u barba Sibeta", zatim "Kad se Bog čovik učini" i "Spavaj, spavaj ditiću", a treće klapa koja je nastupila je iz susjednog Prološca koji su na oduševljenje nazočnih vjernika otpjevali svoje božićne uspješnice koje možete čuti i na CD-u koji je pripremio Podbablje Portal u suradnji sa studiom Agoart. 

Za kraj, zajedno sa svim klapama i svim izvođačima atmosferu je posebno zagrijao Marijan Župić "Vukas" poznato glazbeno ime koji je otpjevao "Zvona zvone Božić je" te zajedno sa svima "U se vrime godišta" čestitavši tako svim vjernicima župe Podbablje Božić i nadolazeće blagdane. 

Večeras je na rasporedu koncert u Poljicima koji počinje u 18 sati, a nakon toga 28.prosinca je veliki božićni koncert u Prološcu, a medijski pokrovitelj navedena dva događaja je Podbablje Portal. 

 

Podijeli sa prijateljima!