Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Održane Ponoćke uz sudjelovanje mnoštva vjernika

Podijeli sa prijateljima!

26145268 10208535530904783 1971290200 o

Uz sudjelovanje mnoštva vjernika iz župe Podbablje kao i vjernika koji su povodom slavlja Božića, najradosnije kršćanske svetkovine, došli iz većih gradova Republike Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine dočekan je Božić, a na području općine Podbablje služene su tri Ponoćke, dvije u župi sv. Luke (Sv. Luka i Sv. Ante) te jedna u crkvi Sv. Ane u Poljicima. 

 

Prva Ponoćka započela je u 22 sata u župnoj crkvi Sv. Luke na Kamenmostu gdje je svečano misno slavlje u prepunoj crkvi uz mnoštvo vjernika ispred same crkve predvodio župnik fra Nedjeljko Čarapić, a tijekom mise pjevao je Mješoviti pjevački zbor pod ravnanjem njihove voditeljice Marele Vrljić. Druga Ponoćka održana je u crkvi Sv. Ante u Drumu s početkom točno u ponoć, a uoči svete mise tijekom koje je pjevao Mješoviti zbor župe Podbablje, a koju je predvodio i propovijedao župnik fra Nedjeljko Čarapić mladi framaši su izveli prigodini dvadesetominutni igrokaz koji je pripremila župljanka Matea Lončar. 

U crkvi Sv. Ane u Poljicima uz pjesmu Mješovitog zbora župe Poljica svetu misu predvodio je poljički župnik don Petar Čondić. 

Dio propovijedi s Ponoćke u crkvi Sv. Luke pogledajte klikom: 

 https://www.youtube.com/watch?v=T-ySLOSUDzo&t=14s

Dio propovijedi župnika fra Nedjeljka Čarapića s Ponoćke u crkvi Sv. Ante pogledajte klikom na: 

https://www.youtube.com/watch?v=Ujir4gQ7P3g&t=155s

Podijeli sa prijateljima!