Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Za blagdan Mladenaca župnik darivao najmlađe župljane

Podijeli sa prijateljima!

IMG 8979 

Godinama se na blagdan Mladenaca k crkvi Sv. Ante u Drumu slivalo mnoštvo vjernika iz svih mjesta prostrane Imotske krajine kako bi sudjelovali na misnom slavlju, a potom i sajmu odnosno derneku koji je svojom masovnošću inspirirao i velikog Tina Ujevića koji ga je spomenuo u svojoj "Uspavanki iz Krivodola".


Veliki dernek koji je odisao posebnom svečanošću baš poput derneka na Vrljici za Veliku Gospu ili u Vinjanima u svetištu sv. Ante ili pak za sv. Anu u Poljicima, danas je ostao samo u zamagljenim sjećanjima najstarijih župljana, no u htjenju oživljavanja tradicije kod ovog blagdana početkom devedesetih godina tadašnji župnik fra Dinko Bošnjak uveo je lijepu tradiciju darivanja najmlađih župljana Podbablja, a tradiciju su objeručke prihvatili i budući podbapski župnici fra Vinko Gudelj, fra Nikica Ajdučić i današnji fra Nedjeljko Čarapić.
Stoga je posebno svečano bilo i ove godine na blagdan Mladenaca u četvrtak 28.prosinca kada je u crkvi Sv. Ante u Drumu svečano misno slavlje predvodio župnik fra Nedjeljko Čarapić, a za vrijeme svete mise prigodno je pjevao Dječji zbor župe Podbablje uz vodstvo svojih voditeljica Marele Vrljić i Snježane Perkušić.
Nakon misnog blagoslova na oduševljenje najmlađih župljana župnik fra Nedjeljko Čarapić podijelio je djeci darove koje je uspio prikupiti uz pomoć vjernih donatora.
Početkom prošle godine inicijativom Kulturno-umjetničke udruge "Ujevići" iz Krivodola i predsjednice Vesne Ujević u sklopu projekta "Tinovo hodočašće u Zagori" planirano je postavljanje tematske ploče kod crkve Sv. Ante u Drumu na mjestu gdje je Tin Ujević često boravio.

 

Podijeli sa prijateljima!