Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Poznati termini Krizme u župama Imotske krajine

Podijeli sa prijateljima!

IMG 4080

Nadbiskupski ordinarijat Splitsko-makarske nadbiskupije objavio je termine Krizme u župama koje pripadaju ovoj nadbiskupije, a na našim stranicama donosimo konačni raspored svečanosti primanja ovog sakramenta u župama imotskog dekanata. 

 

Prva Krizma na rasporedu je u župama Podbablje i Vinjani u nedjelju 15.travnja. U Podbablju će sakrament Potvrde primiti 46 krizmanika, a udijelit će ga generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović dok će u Vinjanima (40 krizmanika) sakrament udijeliti pastoralni vikar nadbiskupije mons. Nediljko Ante Ančić. 

U nedjelju 22. travnja Krizma će biti u župi Svih Svetih u Zmijavcima (50 krizmanika 2. i 3. razreda srednje škole), sakrament će udijeliti don Marinko Vidović. Dana 1. svibnja (utorak) na blagdan sv. Josipa Radnika u Cisti Velikoj (12 krizmanika) sakrament će udijeliti mons. Miroslav Vidović, nedjelju poslije 6. svibnja u Grabovcu (5) kao i Studencima (8) mons. Miroslav Vidović te u Prološcu (41) don Alojzije Bavčević.

U nedjelju 13. svibnja Krizma će se održati u Imotskom (72), a krizmat će don Martin Vidović, te u Krstaticama (2) i Runovićima (22) gdje će sakrament Krizme udijeliti nadbiskup mons. Marin Barišić. Istog dana Krizma će biti i u Ričicama (6) gdje će sakrament Krizme udijeliti mons. Nediljko Ante Ančić. 

Na Duhove u nedjelju 20.svibnja sakrament Krizme u župi Lovreć (9) udijelit će don Alojzije Bavčević, a 3.lipnja krizma će biti u Poljicima (21),a krizmu će udijeliti mons. Nediljko Ante Ančić te u Lokvičićima (22) don Josip Periš. 

Dana 10.lipnja krizma će biti u župi Medov Dolac (3) , a sakrament će udijeliti mons. Marin Barišić, a 24.lipnja (nedjelja) u Svibu (4) gdje će sakrament Krizme udijeliti također mons. Marin Barišić, nadbiskup. 

Na blagdan sv. Petra 29.lipnja (petak) Krizma će se održati u župi Cista Provo (8), a udijelit će je mons. Miroslav Vidović.  

Podijeli sa prijateljima!