Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Proslavom Čiste srijede započela korizma

Podijeli sa prijateljima!

IMG 9500 

Svečanim euharistijskim slavljem te obredom pepeljavanja u srijedu 14.veljače, župljani Podbablja obilježili su blagdan Čiste srijede ili Pepelnice odnosno početak četrdesetodnevne duhovne priprave za najveću kršćansku svetkovinu- Uskrs.

 

Svečano misno slavlje u srijedu 14. veljače u crkvi Sv. Ante u Drumu predvodio je mjesni župnik fra Nedjeljko Čarapić koji je u svojoj prigodnoj propovijedi, govoreći o vremenu posta, molitve i pokore u koje Crkva danas ulazi, potaknuo vjernike da ovo sveto vrijeme učine vremenom skrušenosti, molitve i poniznosti pred Bogom kako bi naši zajednički novi početci bili snažni i jaki, skormni i ponizni umjesto oholi i uznositi.

Tijekom mise skladno je pjevao Mješoviti zbor župe Podbablje pod ravnanjem svoje voditeljice Marele Vrljić, a nakon misnog blagoslova održan je obred pepeljavanja nazočnih vjernika.
Tijekom korizme svakog petka u župi Podbablje održavat će se pobožnost Križnog puta i to u crkvi Sv. Marka (Podbablje Gornje) u 16 sati, Kraljice Hrvata (Grubine) u 17 sati te Sv. Ante (Drum) u 18 sati. U župskoj crkvi Sv. Luke na Kamenmostu navedena pobožnost održavat će se nedjeljom prije svete mise. 

Podijeli sa prijateljima!