Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

U subotu izborni kapitul OFS-a Podbablje

Podijeli sa prijateljima!

IMG 9462

U subotu 24. veljače s početkom u 17 sati u crkvi Sv. Ante u Drumu održat će se izborni kapitul mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda iz župe Podbablje gdje će trećoredci iz ove župne zajednice birati novo vodstvo. 

 

Članovi mjesnog bratstva OFS-a Podbablje tako će na sutrašnjoj izbornoj skupštini kojoj će predsjedati područna ministra Mila Šuto uz nazočnost područnog duhovnog asistenta fra Stipe Nimca birati ministra, doministra, tajnika/tajnicu, blagajnika/blagajnicu, povjerenike za formaciju i ostale vijećnike. 

Mjesno Bratstvo okupljeno na kapitulu bavi se sadržajima koji se tiču njegova života i organizacije (usp. GK 49,2) i ima izbornu vlast i vlast odlučivanja, uzimajući u obzir odredbe upravnih tijela viših razina. Na izbornom kapitulu mjesno bratstvo bira na mandat od tri godine ministra, zamjenika ministra i članove vijeća, po propisima Generalnih konstitucija i Nacionalnog statuta (usp. GK 49,2). Vijeće mjesnog bratstva vode i animiraju vijeće i ministar. Vijeće mjesnog bratstva čine: ministar, zamjenik ministra, tajnik, blagajnik, povjerenik za formaciju, duhovni asistent. Istog dana bit će izbori i u mjesnom bratstvu Runovići. 

Podijeli sa prijateljima!