Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

[FOTO] Zdenko Perkušić ponovno izabran za mjesnog ministra OFS-a Podbablje

Podijeli sa prijateljima!

 

Redoviti izborni kapitul mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda "Sv. Klara" u Podbablju održan je u subotu 24. veljače u crkvi Sv. Ante u Drumu, a tom prigodom od strane Područnog vijeća obavljen je bratski i pastoralni pohod u ovom mjesnom bratstvu. 

 

Zbog temeljitih radova na obnovi župne dvorane u Podbablje ovogodišnji izborni kapitul održan je u središnjoj podbapskoj crkvi Sv. Ante u Drumu, a sukladno Obredniku započeo je molitvom koju je izrekao predsjedatelj izbora fra Stipe Nimac, predsjednik Konferencije područnih duhovnih asistenata uz nazočnost područne ministre Mile Šuto. Nakon toga riječi pozdrava izrekli su domaćini, mjesni ministar OFS-a Podbablje Zdenko Perkušić, a potom i župnik Podbablja te duhovni asistent OFS-a Podbablje fra Nedjeljko Čarapić. 

Iza pozdravnih riječi započeo je predizborni dio Kapitula na kojem je područna ministra Mila Šuto pozdravila sve nazočnei kroz svoje izlaganje istaknula zapažanja koja je zatekla u mjesnom bratstvu Podbablje te sve nazočne upoznala sa djelatnostima Područnog vijeća OFS-a Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva, a potom je riječ preuzeo fra Stipe Nimac, predsjednik Konferencije duhovnih asistenata i profesor na Katoličko- bogoslovnom fakultetu u Splitu koji je objasnio poziv svakog trećeredca govoreći i o najnovijim promjenama u pravilnicima OFS-a. 

Izvjeće o životu i radu u protekle tri godine podnio je mjesni ministar Zdenko Perkušić koji je objasnio i financijsko poslovanje bratstva u prethodnom trogodištu. Posebno je naglasio brojne karitativne akcije podbapskog OFS-a, a spomenuo je i kako je trenutno dio OFS-a 41 član uz šest primljenih prije nekoliko tjedana te je bratstvo iz župe Podbablje uz mjesno bratstvo Imotski najbrojnije na području Imotske krajine i jedno od brojnijih u Splitsko-dubrovačkom području. 

Izborni dio kapitula započeo je Zazivom Duha svetoga, a nakon Evanđelja po Ivanu koje je pročitao mjesni župnik fra Nedjeljko Čarapić uslijedilo imenovanje tajnika izbornog kapitula (izabrana Matea Lončar) te brojačice glasova (framašice Iva i Marija Vujević). Nakon utvrđivanja broja članova s pravom glasa predsjedateljica Mila Šuto dala je upute o provođenju izbora iz Generalnih konstitucija OFS-a i Statuta OFS-a, a nakon toga je pristupljeno glasovanju. 

Za mjesnog ministra tako je ponovno izabran Zdenko Perkušić, a za doministra Milan Šušnjar "Mićun". Tajnica je Ljuba Vujević, blagajnica Darinka Tolić, povjerenica za formaciju Marija Perkušić dok je povjerenica za Framu Snježana Perkušić. Za povjerenika za informacije imenovan je Josip Šerić koji je član područnog povjerenstva za informacije Splitsko-dubrovačkog područja, a za delegata za područne kapitule izabran Nedjeljko Zovko. 

Kapitul je završen zajedničkom zahvalom, a potom i prigodnim bratskim druženjem.

 

 

 

Podijeli sa prijateljima!