Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Podbablje se sprema za blagdan sv. Luke, zaštitnika župe i Dan općine

Podijeli sa prijateljima!

IMG 7279

Župljani Podbablja i vjernici mnogobrojnih imotskih župa proslavit će i ove godine blagdan sv. Luke, zaštitnika stare župe Podbablje i Dan istoimene općine. Pripreme za obilježavanje blagdana počinju već večeras trodnevnom duhovnom pripravom. 

 

Večeras u ponedjeljak 15.listopada u svečevoj crkvi na Kamenmostu s početkom u 17:30 sati počinje Gospina krunica (Listopadske pobožnosti neće biti u drugim crkvama za vrijeme trodnevnice i svetkovine sv. Luke), a nakon toga slijedi svečana sveta misa i propovijed. Trodnevna duhovna priprava potrajat će do uočnice, a svaku večer vjernici će moći sudjelovati na Gospinoj krunici i svetoj misi koja počinje u 17:30 sati. 

Na sam blagdan sv. Luke (četvrtak 18. listopada) prva sveta misa održat će se u 8 sati, a središnje misno slavlje kojem prethodi procesija započet će u 10:30 sati. Ovogodišnje slavlje predvodit će imotski gvardijan, župnik i dekan fra Kristian Stipanović uz koncelebraciju domaćeg župnika fra Nedjeljka Čarapića i brojnih svećenika. Završno misno slavlje na blagdan je u 17 sati kada je i blagoslov djece. 

OPĆINA PODBABLJE SLAVI SVOJ DAN

Navedenog dana i općina Podbablje slavi svoj dan. Istog dana, u poslijepodnevnim satima u 16:30 sati predviđeno je polaganje vijenaca, a u 17 sati svečana sjednica Općinskog vijeća. Domjenak za sve uzvanike predviđen je u 19 sati u seoskom gospodarstvu "Buljan" u Zmijavcima.  

Podijeli sa prijateljima!