Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Iz tiska izašao 48. broj župnog lista "Most"

Podijeli sa prijateljima!

Screenshot 20181209-170027 

Kao i zadnje trideset i tri godine i ovog Božića ovogodišnje izdanje župnog lista "Most" naći će se u rukama brojnih čitatelja kao godišnji presjek svih događanja u župi Podbablje obogaćen brojnim tekstovima i fotografijama. Od ove godine je novina što je će nakon šest godina župni list izaći ponovno u boji. 

 

Nakon što je glasilo župe Podbablje, župni list "Most" kao jedan od najstarijih župnih listova na području Imotske krajine u boji izlazio od 2006. do 2012. godine ove godine će ponovno izaći u boji obogaćen brojnim tehničkim promjenama. Nakon rasporeda svetih misa u Božićnom vremenu, list počinje uvodnikom kojeg potpisuje župnik fra Nedjeljko Čarapić. Nakon toga u listu su istaknuti važniji događaji iz župne kronike, a potom započinje rubrika "Iz pastorala župe" gdje se mogu pronaći kršteni, umrli i vjenčani te pričešćeni i potvrđeni u protekloj godini. 

U "Kutku za tebe" mogu se pronaći tekstovi fra Ivana Macuta te fra Ivana Režića te teologa Slavka Blažića, Martine Lončar, Matee Lončar, Marije Maršić, Barbare Jonjić, Marije Krištić te Tonke Bašić. 

O tradicijskom pučkom pjevanju u župi Podbablje piše fra Stipica Grgat, a "Kulturnu baštinu" uredio je Mladen Vuković. Tako se u njoj mogu pronaći o tekstovima "Podbablje u dokumentima UDB-e pedesetih godina 20. stoljeća", te o prof. dr. Ivanu Vujeviću. Predstavljena je i najnovija knjiga Augustina Kujundžića Age "Kamena gnjizda" koja je izašla u nakladi Podbablje portala, a list završava telefonskim imenikom. 

List sadrži 79. stranica, a tiskan je u solinskoj tiskari "Jafra print". Kao i zadnjih 17 godina grafički ga je oblikovao Silvio Družeić, a sadrži ukupno 65 fotografija. Na naslovnici je slika "Mojsija" iz Bazilike sv. Petra u okovima, a na zadnjoj stranici Dječji zbor župe sv. Luke. 

List možete nabaviti u župnom uredu u Drumu ili nakon svetih misa, a u digitalnom obliku možete ga pogledati klikom na donju poveznicu: 

http://www.franjevci-split.hr/pdf/podbablje_most_bozic_18.pdf

Podijeli sa prijateljima!