Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

PODJELA DAROVA NA BLAGDAN NEVINE DJEČICE U CRKVI SV. ANTE U DRUMU

Podijeli sa prijateljima!

Mladinci 1

PODJELA DAROVA NA BLAGDAN NEVINE DJEČICE U CRKVI SV. ANTE U DRUMU

I ove godine u crkvi sv. Ante na blagdan Nevine dječice (28. prosinca) okupilo se mnoštvo vjernika, ponajviše roditelja s djecom. Svetu misu predvodio je naš župnik fra Neno, koji je u propovijedi naglasio mučeništvo i svjedočanstvo Nevine dječice.

 

„I danas je mnogo Heroda u svijetu koji ne žele dobro ni djeci, ni obiteljima. Mnogi bi danas rado uklonili Boga s pozornice ovoga svijeta, poput Heroda koji je želio ubiti dijete Isusa. Pozvani smo životima svjedočiti za Krista, ne riječima nego životom, poput Nevine dječice. Svatko je od nas originalan u svom življenju, i svatko je od nas pozvan u istoj vjeri svjedočiti svijetu Krista koji se očituje u najmanjima, u nemoćnima, u izbjeglicama, u onima koji su potrebni naše pomoći, otkrijmo Ga i pružimo mu ruku pomoćnicu“, naglasio je fra Neno u svojoj propovijedi.

Nakon svete mise, po običaju, uslijedila je podjela darova našoj djeci. Radost, osmjeh i veselje na licima djece govori više negoli ijedna riječ. Lijep običaj podjele darova našoj djeci zapravo nas potiče da pružimo ljubav svome bližnjemu, da se zalažemo za najmanje i da u svojoj sredini uočimo one koji su potrebni pomoći i da im bez oklijevanja idemo ususret prepoznajući Krista u bližnjima.

Mladinci 2Mladinci 3

Podijeli sa prijateljima!