Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Članovi OFS-a Podbablje proslavili svoju zaštitnicu

Podijeli sa prijateljima!

 P8118706

Članovi mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda koji djeluje u župi Podbablje u zajedništvu sa ostalim članovima bratstava FSR-a koja djeluju na području Imotske krajine (Imotski, Proložac, Runovići, Vinjani i Zmijavci), u nedjelju 11. kolovoza proslavili su blagdan svoje zaštitnice sv. Klare.

 


Uoči svečanog misnog slavlja u središnjoj crkvi Sv. Ante u Podbablju održana je molitva Gospine krunice koju su predmolili predstavnici pristiglih bratstava Franjevačkog svjetovnog reda. Nakon toga uslijedilo je svečano misno slavlje koje je predvodio fra Zoran Kutleša, koordinator OFS-a za imotsko samostansko okružje uz koncelebraciju fra Nedjeljka Čarapića župnika u Podbablju, duhovne asistente FSR-a mjesnih bratstava: zmijavačkog župnika fra Franu Lacu te fra Jakova Udovičića, župnog vikara u Vinjanima.
U svojoj odmjerenoj propovijedi fra Zoran istaknuo je važnost sv. Klare i njezinu veliku ulogu u Katoličkoj crkvi te značaj okupljanja vjernika u bratstva Franjevačkog svjetovnog reda. Na kraju je pozvao sve nazočne da slijede primjer sv. Klare.

Slavlje je započelo pozdravnim govorom gđe. Ljube Vujević ministre OFS-a župe Podbablje koja se svima zahvalila na njihovom dolasku, a završilo zajedničkim fotografiranjem ispred crkve. 

Podijeli sa prijateljima!