Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Mladi iz Podbablja na područnom susretu Frame u Hrvacama

Podijeli sa prijateljima!

hrvace7

Tijekom prošlog vikenda članovi Franjevačke mladeži mjesnog bratstva Podbablje zajedno sa svojim kolegama iz ostalih bratstava Franjevačke mladeži Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva sudjelovali su na XVII. područnom susretu Frame koji je prošle godine održan u župi Podbablje. 

 

Pod geslom "A sada ostaju vjera, ufanje i ljubav, to troje, ali najveća je ljubav među njima" (1 Kor 13, 13) u Hrvacama se okupilo gotovo 180 framaša iz župa: Vrgorac (3), Metković (4), Plina- Stablina (4), Imotski (34), Zmijavci (20), Runovići (5), Vinjani (18), Podbablje (27), Proložac (4), Lovreć-Opanci (5), Split-Gospa od Zdravlja (12), Split- Sveta Obitelj (4), Turjaci (2), Otok (5), Sinj (4) i  Hrvace (12). 

Nakon ručka i popodnevnog odmora održane su Igre bez granica koje su animirali župnik fra Neven, bratstki animator Mate i bogoslovi: fra Ivan Đuzel, fra Dejan Međugorac, fra Kristijan Radas, fra Ante Batinović, fra Darijo Stanković, Željko Štrbac, te fra Petar Komljenović.   Igre su bile tako osmišljene da je svatko u nečemu mogao sudjelovati.

U 18:00 sati uslijedilo je pokorničko bogoslužje i sveta ispovijed te molitva krunice, a nakon toga euharistijsko slavlje u župnoj crkvi koje je predvodio fra Ivan. Poslije večere, bilo je slobodnog vremena za druženje, a nakon toga smo se uputili u školu na počinak.
 
U nedjelju dan je započeo molitvom Jutarnje i doručkom, a središnji dio bilo je animiranje župne mise koju je predvodio fra Ivan Vuletić uz koncelebraciju fra Nevena Pavlinušića.
Na kraju euharistijskog slavlja, župnik je zahvalio Frami što je došla u njegovu župu i animirala misu te svim mjesnim bratstvima i područnim vijećnicima poklonio monografiju Hrvaca, a u ime cijelog područnog bratstva Frame, uz simboličan poklon, župniku se zahvalio predsjednik. Susret je završio zajedničkim ručkom i zadovoljnim i nasmiješenim licima framaša kojima je u znatnom broju ovo bio prvi ovakav susret.
 
 
Podijeli sa prijateljima!