Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Članovi OFS-a iz Imotske krajine na susretu u Vinjanima

Podijeli sa prijateljima!

 

PB112833

Članovi mjesnih bratstava OFS-a koji djeluju na području Imotske krajine (Imotski, Podbablje, Proložac, Runovići, Zmijavci i Vinjani) okupili su se u nedjelju 11.studenoga u vinjanskoj podružnoj crkvi Sv. Nikole Tavelića u Vinjanima Donjim na svome godišnjem druženju. 

 

Uvod u misno slavlje bila je Gospina krunica, a potom je u 16 sati započelo  svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Denis Šimunović župnik u Vinjanima uz koncelebraciju kapelana i duhovnog asistenta OFS-a Vinjani fra Jakova Udovičića te zmijavačkog župnika fra Frane Lace. 

Iza svete mise duhovni asistent OFS-a iz Vinjana fra Jakov Udovičić posebno se osvrnuo na povijest tog Reda u župi Vinjani kazavši da je prvi put osnovan 1928. godine i da je kao takav najstariji na području cijele Imotske krajine. Posebno se osvrnuo na dugogodišnju tradiciju FSR-a Vinjani koji je bez prestanka djelovao sve do sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada je naglo prestao s radom, ali se 2006. godine konačno obnovio.
Program je nastavljen prigodnim druženjem i večerom u župnoj dvorani.

Susretu je nazočio i veliki dio članova OFS-a Podbablje predvođen svojom ministrom gđom. Ljubom Vujević. 

Ovaj susret organiziran je uoči blagdana sv. Nikole Tavelića koji se posebno slavi u Vinjanima, a ovogodišnje slavlje predvodit će poznati karizmatik fra Zvjezdan Linić.

PB112831

PB112840

Podijeli sa prijateljima!