Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Predstavljena jedanaesta zbirka stihova Ivana Bitange Šujana

bitana 0U punoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom u subotu 9. prosinca 2017. predstavljena je jedanaesta knjiga „Brzacima sna“ Ivana Bitange Šujana, koja u izdanju imotskog ogranka Matice hrvatske i s ilustracijama Augustina Age Kujundžića donosi četrdesetak lirskih pjesama. Izbor pjesama čitali su Ante Šućur i Marijan Grbavac.

Više...

Sv. Nikola pohodio djecu u OŠ "Tin Ujević" u Krivodolu

 IMG-20171208-WA0005

Svojom turnejom po prostranoj općini Podbablje najomiljenijem dječjem svecu- sv. Nikoli ni ove godine nije promaklo da ijedno dobro dijete ostane bez dara. Doduše, poveo je sa sobom i Krampusa koji je udijelio i nešto šiba, kao znak upozorenja, ali mališanima je izmamio osmjeh na lice. Na njegovoj turneji sreli smo ga u školi u Krivodolu. 

Više...

Sveti Nikola i ove godine stiže u Podbablje

IMG 0881

"Sveti Niko svijetom šeta, traži djecu svoju jer za svako dijete ima stvarcu koju", a budući da je ove godine sv. Nikola saznao da je u Podbablju bilo jako mnogo dobre djece odlučio ih je posjetiti te ih nagraditi prigodnim darom, a za ono malo zločeste djece povest će i zločestog Krampusa. 

Više...

U Imotskom predstavljen roman Ante Juroša

 Juroš1

U punoj dvorani posjetitelja i ljubitelja pisane riječi u Pučkom otvorenom učilištu u Imotskom svoj drugi roman „Kapljice krvi" predstavio je imotski pisac i novinar Ante Juroš (rođen 1978.). Radnja ovog ratnog, ali i misaonog i domoljubnog romana odvija se u razdoblju od 70-tak godina u prošlom stoljeću, konkretnije od 30-tih godina pa do početka 90-tih godina odnosno početka Domovinskog rata.

Više...

Nova knjiga Ivana Bitange Šujana

sujan knjiga 

Ovih dana iz tiska je izišla 11. knjiga imotskog i runovićkog pjesnika Ivana Bitange Šujana (1959.) pod nazivom "Brzacima sna". U predgovoru knjizi književnik i suradnik našeg portala Mladen Vuković zapisa da "ovom malom kolajnom intimističkih i socijalnih pjesama Ivan Bitanga Šujan osvježio je prinos i suvremenoj hrvatskoj kršćanskoj poeziji".

Više...

Predstavljanje romana "Kapljice krvi" Ante Juroša

 

 

JUROS ANTE KNJIGA KAPLJICE KRVI PLAKAT 2017

Matica hrvatska Čitluk objavila je roman „Kapljice krvi“ autora Ante Juroša, koja će biti predstavljena u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Imotski u subotu, 2. prosinca 2017. u 20 sati. O knjizi će u ime nakladnika govoriti Andrija Stojić te Ivana Petričević i Dragutin Koštro, program će voditi Grgo Nikolić.

Više...

Studija o Milivoju Mirzi Maliću (1897-1935)

Malić Mirza

Imoćana ima na svim stranama svijeta. Tako je i Milivoj Mirza Malić poznato ime u našoj orijentalistici. Rođen je 10. 7. 1897. u Imotskom, kršten kao Milivoj Mate Marko Malić. Otac Klonimir (Klement) doselio je iz Makarske i bio je tajnik gradskog poglavarstva.

Više...

Sjajna Grbavčeva monografija o 24 imotske župe

grbavčeva knjiga n

Sveta Kata obilila vrata! Ta se stara narodna poslovica nije obistinila, ali je svetica na imotske knjiške police donijela svjetlo – sjajnu monografiju "Povijest, vjera i kulturna baština u Imoti" autora fra Joze Grbavca koja je predstavljena u punoj crkvi sv. Franje u Imotskom.

Više...

Podbablje Portal priprema božićni CD

IMG 7987

Uoči ovogodišnjeg Božića svjetlo dana trebao bi ugledati prvi nosač zvuka pjesama božićnog karaktera u nakladi Podbablje Portala koji je ujedno uvod u tradicionalne predbožićne koncerte "Veselimo se Božiću" koji bi se trebao održati 21.prosinca u Drumu te "Ususret Božiću" koji je planiran za petak 22. prosinca u Poljicima. 

Više...