Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Večeras u Imotskom monodrama "Skupljanje kostiju"

Podijeli sa prijateljima!

skupljanjekostiju 

Večeras s početkom u 20:30 sati u dvorani Gradskog kina u Imotskom u prigodi 27. obljetnice osnutka 3. imotske bojne održat će se monodrama "Skupljanje kostiju" u kojoj igra Mladenka Gruica prema svjedočanstvu iz Domovinskog rata, a organizatori ovog događaja su Koordinacija braniteljskih udruga Imotske krajine, udruga "Imotsko srce" te Grad Imotski odnosno Pučko otvoreno učilište. 

 

Monodrama "Skupljanje kostiju", u izvedbi Mladenke Gruice i Kulturno-umjetničke udruge "Sv. Kliment" je adaptirana priča – zabilježeno svjedočanstvo, pokojne Grle Pedić, iz mjesta Paljuv u zadarskom zaleđu, koja se za vrijeme okupacije sela, 1991., više od mjesec dana, svake noći, iskradala iz zatočeništva i odlazila do mrtvog tijela svog sina Ante, pokrivavši ga dekom da mu strvinari ne bi oskvrnuli tijelo.

Ovu potresnu priču zapisala je, dva mjeseca prije Grline smrti (2009.) Ivana Haberle iz udruge Žene u Domovinskom ratu Zadar, udruge koja za stožerne točke svog programa i smisla postojanja ima promicanje vrijednosti Domovinskog rata, i čuvanju od zaborava uspomene na žrtve hrvatskog naroda i njegovih najboljih sinova i kćeri, Domoljublja, ali i (ništa manje važno) doprinosa žena u Domovinskom ratu.

Foto: Andrija Vrlcan /Dalmacija Danas

skupljanjeplakat

 

Podijeli sa prijateljima!