Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Pao obilan snijeg! Nastava otkazana, a promet se vraća u normalu

Podijeli sa prijateljima!

PC113454

Snijeg koji je počeo padati jučer u kasnim poslijepodnevnim satima do jutra je stvorio značajan snježni pokrivač koji je u brdskim predjelima općine Podbablje prelazio 30 cm. Snijeg koji je probudio stanovnike Imotske krajine u srijedu 9. siječnja stvorio je značajne probleme u prometovanju, a nastava je odgođena u svim osnovnim i srednjim školama na području Imotske krajine. 

 

Državne ceste Cista Provo- Grubine- Imotski te Zagvozd- Poljica- Grubine čiste se od sinoć te su prohodne za sve kategorije vozila. Najveći problem predstavljaju lokalne prometnice koje zbog leda i ugaženog snijega na kolniku stvaraju probleme. Komunalne službe općine Podbablje potrudile su se stanje vratiti u normalu tako da su ostale lokalne prometnice (većeg značaja) očišćene već oko 10 sati. Ipak, na području općine Podbablje još uvijek ima neočišćenih nerazvrstanih cesta, a posebno negoduju mještani Čujića u Krivodolu. Međutim, kako doznajemo, i na navedena mjesta uskoro će proći ralica. 

Padaline se ne očekuju narednih dana, ali se očekuju izrazito niske temperature koje će zasigurno stvarati dodatne poteškoće u prometu. Oprez! 

Jutros se naša Općina probudila ispod snježnog pokrivača koji stvara velike poteškoće u obavljanju redovitih životnih aktivnosti.Otkazana je nastava u školama i vrtićima dok se ceste čiste prema prioritetu (državna, županijska, lokalna...)

 

Slijedom toga, obavljen je i sastanak Kriznog stožera naše Općine te se sve mjestane zamoljava da sukladno zakonskoj regulativi počiste prilaze svojim domovima.Isto tako, ukoliko se pojavi neki hitan slučaj (intervencija, lijekovi ili sl.) molimo sve mjestane da se jave na broj mobitela: 0994024785- poručuju iz općine Podbablje!

 

Foto: Ivanka Jonjić i Podbablje Portal

Podijeli sa prijateljima!