Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Untitled-1

 

Župe Podbablje i Poljica hodočaste Gospi od Anđela

Podijeli sa prijateljima!

 P7278382

Polako se vrše zadnje pripreme za proslavu velikog jubileja- 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Turaka čiji će vrhunac proslave biti na svetkovinu Gospe od Anđela, zaštitnice grada Imotskog i Imotske krajine.

 

Devet dana uoči proslave bit će organizirana duhovna priprava u kojoj će svoje hodočasničke dane imati i župljani Podbablja i Poljica. 

Župljani župe sv. Luke u Podbablju tako će svoj hodočasnički dan imati u četvrtak 27. srpnja kada će u imotskoj župnoj crkvi Sv. Franje svečano euharistijsko slavlje predvoditi fra Ante Čovo, gvardijan samostana Uznesenja BDM u Makarskoj, a tom prigodom osim župljana Podbablja svoje hodočasničke dane imat će i župljani župe Imotski:Brečići, Bašići, Ćosići, Lelasi, Milardovići, Ljubasi i obitelj pok. Jakova Lončara. Na svečanom misnom slavlju pjevat će Mješoviti zbor župe Podbablje. 

Na uočnici svetkovine Gospe od Anđela, 1.kolovoza, s početkom u 18:30 sati svoj hodočasnički dan imat će župljani Poljica te stanovnici grada Imotskog i pripadnici Franjevačke mladeži i Franjevačkog svjetovnog reda. Tom prilikom svečano misno slavlje predvodit će nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić te će istom prigodom blagosloviti zavjetni kalež, pliticu i ciborij kao zahvalu pobožnog imotskog puka svojoj zaštitnici Gospi od Anđela. Po okončanja ove mise bit će upriličena procesija sa svijećama od Topane do crkve sv. Franje. 

Podijeli sa prijateljima!

follow us