Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

U subotu proslava sv. Mihovila u Podbablju Gornjem, Krivodolu i Prološcu

Podijeli sa prijateljima!

DSCN7103 

U subotu 29. rujna župljani župa Podbablje, Poljica proslavit će blagdan sv. Mihovila, arkanđela koji je naslovnik malenih crkvica u Podbablju Gornjem u zaseoku Gudelji i u Krivodolu u zaseoku Gornji Ujevići. Središnja proslava sv. Mihovila u Imotskoj krajini ipak je u Prološcu gdje se slavi zaštitnik župe.

 

Svečano misno slavlje u crkvi Sv. Mihovila u Podbablju Gornjem u zaseoku Gudelji koja je nastala na suhozidini kapelice popa glagoljaša don Ante Radića- Gudelja služit će se u 10:30 sati, dok će svečano misno slavlje u crkvici Sv. Mihovila u Ujevićima započeti u 10 sati. 

Središnja proslava sv. Mihovila bit će u Prološcu gdje će se obilježiti i Dan policije. Svečana procesija koja prethodi misnom slavlju je u 10:30 sati, a misu će predvoditi fra Nedjeljko Jukić, profesor u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju. 

Sveti Mihovil prema biblijskoj tradiciji je arkanđeo koji se u Bibliji spominje pet puta. Vjeruje se da je on zapovjednik nebeske vojske u ratu protiv Luciferovih sila tijekom Nebeskog rata. Zato se vjernici koji se nađu u nevolji često molitvom obraćaju ovom arhanđelu. Sv. Mihovil zaštitnik je policajaca i vojnika,  a napose padobranaca i borbenih pilota.

Prošlogodišnja proslava sv. Mihovila u Podbablju Gornjem:

 

Podijeli sa prijateljima!