Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

KRŠTENJE GOSPODINOVO -završetak božićnog vremena

Podijeli sa prijateljima!

Isusovo-krštenje-1

Krštenje Gospodinovo - završetak božićnog vremena

„Odmah nakon krštenja izađe Isus iz vode. I gle! Otvoriše se nebesa i ugleda Duha Božjega gdje silazi kao golub i spušta se na nj. I eto glasa s neba:“Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina“ (Mt 3,16-17)

U nedjelju slavimo blagdan Krštenja Gospodinovog. Ovim blagdanom završava božićno vrijeme crkvene godine. Nakon što se Isus ponizno stavio u red grešnika, nakon što je primio krštenje od Ivana, kao svi grešni Izraelci, Bog Otac ga je pokazao da je Isus njegov ljubljeni Sin.

Ovim činom Isus Krist nam želi pokazati da nam je u svemu jednak osim u grijehu. Njegovim silaskom u vodu započinje novo doba čovječanstva i novi život.

Crkva od najstarijih vremena u krštenju Isusovu gleda navještaj našeg krštenja. Isusovo krštenje je iskaz Boga koji nam govori do čega mu je stalo: „došao sam zbog grešnika, a ne zbog pravednika“.

No, dobro bi bilo zapaziti nešto posebno u tom događaju na rijeci Jordanu. Isus nas uči koje je pravi put do Boga i čovjeka, a to je poniznost. Prisjetimo se svoga krštenja i u poniznosti pristupajmo Bogu i braći ljudima.

Neka Gospodin naše korake upravi putem poniznosti i služenja. To je Isusov put.

Fra Neno

Podijeli sa prijateljima!